ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτεδάκια με τριμμένη πατάτα σερβιρισμένα με αφράτο πλιγούριΚεφτεδάκια με τριμμένη πατάτα σερβιρισμένα με αφράτο πλιγούρι
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Τεμάχια: περίπου 20 τμχ

Για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Για τους αφράτους κεφτέδες με μοσχαρίσιο κιμά, σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, για να αναμειχθούν τα αρώματα και να σφίξει ελαφρώς το μείγμα.
  3. Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλούς κεφτέδες, περίπου 40 γρ. ο καθένας, και τους αλευρώνουμε.
  5. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
  6. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  7. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες (σε δόσεις), περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  8. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
  9. Συνοδεύουμε τους αφράτους κεφτέδες με μοσχαρίσιο κιμά, με πατάτες τηγανητές και πράσινη σαλάτα.

Κλασική αξία μια ρετσίνα, αλλά και ένα Αγιωργίτικο ή ένα Ξινόμαυρο μικρής παλαίωσης.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 121.

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών