ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧόρτα βραστά με λαδολέμονο αβοκάντοΧόρτα βραστά με λαδολέμονο αβοκάντο
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα χόρτα με τον σαρακατσάνικο τρόπο ξεκινάμε και σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα χόρτα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όσο μας αρέσουν.
  2. Ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι τα χόρτα και, ζεστά όπως είναι, τα αδειάζουμε σε μια πιατέλα.
  4. Τα κόβουμε σταυρωτά με ένα μαχαίρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι (ή τα φρέσκα κρεμμυδάκια) για περίπου 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  6. Ρίχνουμε τη φέτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλο 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει ελαφρώς και να γίνει σαν κρέμα, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Περιχύνουμε τα χόρτα με τα κρεμμύδια και τη φέτα, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
  8. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με πατάτες τηγανητές και ζεστό χωριάτικο ψωμί

Στο ποτήρι μας: μια αρωματική Ρετσίνα νέας εποχής.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 85.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Σέσκουλα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών