ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες γιαχνί με μυρωδικά και σύγλινοΠατάτες γιαχνί με μυρωδικά και σύγλινο, της Εύης Βουτσινά
30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πατάτες πενταράτες από τη Νάξο, ξεκινάμε βάζοντας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Περίπου 1,5 εκ. από τον πάτο του σκεύους, και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε για 10 - 12 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν. Επειδή η ποσότητα του λαδιού δεν είναι αρκετή ώστε να κολυμπάνε οι πατάτες, τις γυρνάμε κάθε τόσο με μια τρυπητή κουτάλα.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (κρεμμύδια, πιπεριές, κολοκυθάκια, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο, ανακινούμε καλά το σκεύος, ώστε να ανακατευτούν και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να μαραθούν και να μαλακώσουν τα υπόλοιπα υλικά, αλλά να μη λιώσουν, για 10 λεπτά περίπου.
  4. Μοιράζουμε το φαγητό με τρυπητή κουτάλα στα πιάτα.
  5. Συνοδεύουμε με γιαούρτι ή κοπανιστή Μυκόνου ή άλλο λευκό τυρί της αρεσκείας μας. Ταιριάζει πολύ και μια απλή ντοματοσαλάτα με ρίγανη και ελαιόλαδο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών