ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοπανάκια κοτόπουλου με άρωμα εξωτικόΚοπανάκια κοτόπουλου με άρωμα εξωτικό
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το άλειμμα γιαουρτιού

Διαδικασία

  1. Για τα κοπανάκια με άλειμμα ροκφόρ ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, ιδανικά στη λειτουργία του αέρα.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, τα περνάμε από το μισό ρυζάλευρο, να παναριστούν από όλες τις πλευρές, και τα βάζουμε σε ένα ταψί που να τα χωράει άνετα.
  3. Τα ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά.
  4. Τα βγάζουμε από το φούρνο, πετάμε τα υγρά που έχουν αφήσει στο ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  5. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την καυτερή σάλτσα και μαρινάρουμε στο μείγμα τα κοπανάκια για περίπου 1 ώρα.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο πάλι στους 200° C και βάζουμε μέσα και το ταψί, χωρίς περιεχόμενο.
  7. Στραγγίζουμε τα κοπανάκια από τη μαρινάδα, τα περνάμε πάλι από το ρυζάλευρο και τα βάζουμε στο ταψί.
  8. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, γυρίζοντάς τα μία φορά.
  9. Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί στο εσωτερικό, δεν θα πρέπει να έχει μείνει κανένα ροζ σημείο.
  10. Διαφορετικά ψήνουμε λίγο ακόμη.
  11. Αν χρησιμοποιήσουμε φτερούγες, ψήνουμε για 12 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σάλτσα

  1. Χτυπάμε στο μούλτι το ροκφόρ με το γιαούρτι.
  2. Σερβίρουμε τα κοπανάκια με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά.

Στο ποτήρι μας: Ένα κρητικό Roussanne, ένα βορειοελλαδίτικο Viognier.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών