ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜανιάτικες, σιγοτηγανισμένες πατάτεςΜανιάτικες, σιγοτηγανισμένες πατάτες
Τη συνταγή μας έδωσασν η Μαρία και η Ιουλιανή Πολυκρέτη.

20' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Τεμάχια: 25

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πατατοκεφτέδες, αρχικά βάζουμε, σε ένα μπολ, τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το τυρί και σιγά-σιγά τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να φτιάξουμε έναν πυκνό χυλό που να στέκεται στο κουτάλι.
  4. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι (2 - 3 εκ. από τον πυθμένα του) και το ζεσταίνουμε πολύ καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Μόλις κάψει το ελαιόλαδο, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, τις ρίχνουμε προσεκτικά στο λάδι και τηγανίζουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Βγάζουμε, τους πατατοκεφτέδες, σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια και τους σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 98.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών