ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες malai curryΓαρίδες malai curry

Εξωτικές γεύσεις από τη Ναμπέλ της Τυνησίας.

20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την ojja nabeulienne ξεκινάμε και σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για μισό λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τον πελτέ και τη χαρίσα (ή πάπρικα) και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά.
  3. Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνουμε στο φαγητό μαζί με τις γαρίδες.
  4. Αφήνουμε την όγια να σιγοβράσει για 3- 4 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μυστικά

*Η χαρίσα είναι καυτερή σάλτσα πιπεριάς, που χρησιμοποιείται ευρέως στις κουζίνες της βόρειας Αφρικής και τη βρίσκουμε σε καταστήματα με εξωτικά προϊόντα και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών