Ο Λιλής ο νεότερος, κατά κόσμον Λεονάρδος Ρούσσος, φημίζεται και για την καππαροσαλάτα που φτιάχνει στην ομώνυμη ταβέρνα στην Άνω Σύρο.
10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Διαδικασία
- Για την καππαροσαλάτα πρώτα βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
- Μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
- Αν το μούλτι που έχουμε είναι μικρό, κάνουμε την ακόλουθη διαδικασία σε δύο δόσεις: Βάζουμε την κάππαρη, το κρεμμύδι σε φέτες και το αλατοπίπερο στο μούλτι και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να γίνουν πολύ ψιλοκομμένα, αλλά να μη λιώσουν.
- Προσθέτουμε το ξίδι και το ελαιόλαδο, και μαζί και τις βρασμένες πατάτες.
- Τα χτυπάμε για 3 - 4 λεπτά ακόμη, ώστε να γίνει το μείγμα κρεμώδες. Θέλει προσοχή γιατί, αν το παραχτυπήσουμε, θα γίνει σαν λάστιχο.
- Αν θέλουμε την καππαροσαλάτα πιο αφράτη, τότε προσθέτουμε 1 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο επιπλέον.