ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιπεριές γεμιστές με κιμά και ρύζιΠιπεριές γεμιστές με κιμά και ρύζι
30' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: 12

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για τις πιπεριές γεμιστές με καγιανά, πρώτα κόβουμε ένα «καπάκι» από την άκρη με το κοτσάνι κάθε πιπεριάς και αφαιρούμε και πετάμε τα σπόρια. Δεν πετάμε τα «καπάκια».

Γέμιση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ρύζι με τη πιπεριά Φλωρίνης, για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και μαγειρεύουμε για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να πιει μέρος από τα υγρά της.
  3. Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, με το σύρμα, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και τα αδειάζουμε στο τηγάνι με την ντομάτα και το ρύζι.
  4. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά με ξύλινη κουτάλα και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά, γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τις πιπεριές, αφήνοντας κενό περίπου 2 εκ. από το χείλος, και σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  7. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί που να τις χωράει ιδανικά ακριβώς, τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μελώσει το ρύζι, να δέσει ο καγιανάς και να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  8. Σερβίρουμε τις πιπεριές χλιαρές ή κρύες, με αγγουροσαλάτα και κρίθινα παξιμάδια.

Στο ποτήρι μας: Ροδίτη και Σαββατιανό ή μια ωραία Ρετσίνα, καλά παγωμένη.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών