ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουκουβάγιες παραδοσιακέςΚουκουβάγιες παραδοσιακές από το Ρέθυμνο
30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τον ντάκο σα στραπατσάδα, σε ένα μπολ μουλιάζουμε τα κομματάκια του ντάκου με 300 γρ. από την τριμμένη ντομάτα.
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά το σκόρδο και το κρεμμύδι για 1 ½ λεπτό και προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα.
  3. Όταν αρχίσει να βράζει η σάλτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να δέσει.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα κυκλικό ταψί διαμέτρου 26 - 28 εκ.
  5. Την αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  7. Προσθέτουμε στο ταψί τη ρίγανη και τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  8. Βάζουμε τους σπασμένους ντάκους διάσπαρτα μέσα στο ταψί.
  9. Μοιράζουμε την ξινομυζήθρα, λίγη - λίγη στο μείγμα του ταψιού.
  10. Ψήνουμε γύρω στα 20 - 25 λεπτά μέχρι να δέσει η ομελέτα μας και σερβίρουμε τον ντάκος σα στραπατσάδαμε σαλάτα γλιστρίδας.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών