ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαρίσια μάγουλα με κυδώνια, μαυροδάφνη και ανεβατό τυρί ΕλασσόναςΜοσχαρίσια μάγουλα με κυδώνια και ανεβατό τυρί Ελασσόνας
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το carne alla pizzaiola, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα 30 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μπριζόλες (σε δόσεις, αν δεν χωράνε όλες μαζί) για περίπου 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε σε μια πιατέλα στην άκρη.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματίσει το λάδι.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1 - 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα ντοματίνια, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 200 ml νερό. Ανακατεύουμε απαλά και βράζουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε τις μπριζόλες, τις γυρίζουμε για να καλυφθούν από τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό (αν μείνουν οι μπριζόλες πολλή ώρα, θα στεγνώσουν) με πράσινη σαλάτα και πατάτες τηγανητές.

Στο ποτήρι μας ένα Chardonnay περασμένο από βαρέλι.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών