ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαράκι κοκκινιστό με (πολύ) μαϊντανόΜοσχαράκι κοκκινιστό με (πολύ) μαϊντανό
50' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Μοσχάρι κοκκινιστό με ραδίκια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο, αλατοπίπερο και όλα τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 - 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε την ντομάτα και 600 ml νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 40 - 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  3. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα χόρτα και τα «ζεματίζουμε» για 2 λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσουν λίγο και να ξεπικρίσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
  4. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  5. Σκορπίζουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Αφήνουμε περίπου 10 λεπτά το φαγητό να «ξεκουραστεί» και μοιράζουμε στα πιάτα. Σκορπίζουμε τα σουσάμια και σερβίρουμε με τη συνοδεία του γιαουρτιού.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών