ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάκος με καψαλισμένο κοτόπουλο με κρούστα μπαχαρικών (cajun)Τάκος με καψαλισμένο κοτόπουλο με κρούστα μπαχαρικών (cajun)
10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Τεμάχια: 8

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τάκο με τσίλι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει, σπάζοντας τους σβόλους του κιμά με ξύλινη κουτάλα.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα φασόλια, τη σάλτσα τσίλι, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε περίπου 5 λεπτά, να πάρει βράση.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  7. Βάζουμε τις τορτίγιες σε ένα μεγάλο ταψί και τις ζεσταίνουμε στον φούρνο για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Τις βάζουμε σε μια πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού.
  9. Βάζουμε πάνω σε καθεμία λίγο από τη σάλτσα με ένα κουτάλι.
  10. Πασπαλίζουμε καθεμία με το 1/4 του τυριού, της ξινόκρεμας και του κόλιανδρου.
  11. Τις τυλίγουμε και σερβίρουμε, τα τάκος με τσίλι, αμέσως.

Παραλλαγή: Φακές με κόκκινη πιπεριά τσίλι

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο όπως παραπάνω.
  2. Προσθέτοντας 1 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένη.
  3. Αντικαθιστούμε τον κιμά με 800 γρ. βρασμένες και στραγγισμένες φακές.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα φασόλια, τη σάλτσα τσίλι και αλατοπίπερο.
  5. Τα βάζουμε να πάρουν βράση.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε τις φακές με κόκκινη πιπεριά τσίλη, καυτέ, με ρύζι μπασμάτι, γουακαμόλε και ξινόκρεμα.

Άρθρα και Συνταγές με Κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών