Πρασινάδες με πορτοκάλι, φιστίκι Αιγίνης και σάλτσα εσπεριδοειδών

{
Φωτογραφίες JESSICA MORFIS
}

Γευστική, ανάλαφρη και χειμωνιάτικη αυτή η σαλάτα ταιριάζει με όλα τα γεύματα. Στον «Γ» θα βρείτε 5 γιορτινές σαλάτες η μία καλύτερη από την άλλη!

Υλικά
  • 1 μαρούλι άισμπεργκ, λεπτοκομμένο
  • 1 γαλλική σαλάτα, λεπτοκομμένη
  • τα φύλλα από 1 μάτσο ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο μυρώνια (ή τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό), λεπτοκομμένα
  • οι φέτες από 1 μέτριο πορτοκάλι, χοντροκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας φιστίκι Αιγίνης, ανάλατο και χοντροθυμματισμένο στον πολυκόφτη
  • 4 κουτ. σούπας σπόροι ροδιού (προαιρετικά)

 

Για το ντρέσινγκ

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml μηλόξιδο
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες 6
Προετοιμασία 30'

Διαδικασία Σε ένα σέικερ ή στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, χτυπάμε το ελαιόλαδο με το μέλι, το μηλόξιδο και αλατοπίπερο. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πρασινάδες και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το πορτοκάλι, το φιστίκι και το ρόδι (αν βάλουμε).

 

Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ