ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαρτάκια με μαρμελάδα και crumble αμυγδάλουΤαρτάκια με μαρμελάδα και crumble αμυγδάλου
10' προετοιμασία
4' βράσιμο
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 14'

Υλικά

Τεμάχια: 12-15

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ατομικά ταρτάκια σοκολάτας με μαρμελάδα πορτοκάλι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το μέλι σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί το μέλι, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ο μισό ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Την αφήνουμε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  3. Αλείφουμε με ένα πινέλο λίγη μαρμελάδα στο εσωτερικό από κάθε ταρτάκι. Αν είναι πολύ πηχτή η μαρμελάδα, την αραιώνουμε με ελάχιστο ζεστό νερό.
  4. Γεμίζουμε τα ταρτάκια προσεκτικά με την κρέμα σοκολάτας, τα αραδιάζουμε σε έναν δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να πήξει η κρέμα.
  5. Προσθέτουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και ένα κομματάκι γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι σε κάθε ταρτάκι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 128.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών