Άπειρες οι εκδοχές της μυρωδάτης, καταπραϋντικής σούπας που κάθε χρόνο ανυπομονούμε να φάμε το βράδυ της Ανάστασης. Παραδοσιακή, κλασική, με συκωταριά ή χωρίς, με τραχανά, με μαρούλια ή με σπαράγγια αλλά και χορτοφαγική, vegan ακόμα και με κοτόπουλο ή μοσχάρι –για όλους υπάρχει μια ταιριαστή μαγειρίτσα. Απαραίτητο πιάτο για το βράδυ που λήγει η νηστεία της Σαρακοστής ή του Μεγαλοβδόμαδου, «στολισμένο» με πλήθος μυριστικών της άνοιξης, προετοιμάζει ομαλά τον οργανισμό μας να δεχθεί τον οβελία και τους λαχταριστούς κρεομεζέδες της επόμενης ημέρας, της Κυριακής του Πάσχα.