ΑΓΟΡΑ

10+1 ζαχαροπλαστεία με τη βασιλόπιτα που θα κάνει τη διαφορά

Πολίτικη, μπριοσένια ή σαν κέικ; Στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας βρίσκουμε βασιλόπιτες που μας βάζουν με τον πιο γλυκό τρόπο στη νέα χρονιά.

02.01.2023| Updated: 04.01.2023
10+1 ζαχαροπλαστεία με τη βασιλόπιτα που θα κάνει τη διαφορά

Για να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά όπως πρέπει κόβουμε βασιλόπιτες από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία και φούρνους της Αθήνας. Άλλοι ετοιμάζουν μοσχοβολιστές εκδοχές με υφή κέικ, άλλοι ακολουθούν την πολίτικη παράδοση με ψωμάκια που θυμίζουν τσουρέκι και άλλοι πειραματίζονται με νόστιμα αποτελέσματα!

 

Ασημακόπουλος, στα Εξάρχεια

Κλασική αξία η απλή και μυρωδάτη βασιλόπιτα του Ασημακόπουλου στα Εξάρχεια. Έχει υφή σφιχτού κέικ, φρέσκο βούτυρο δικής τους παραγωγής και αρώματα από ξύσμα πορτοκαλιού. Τη βρίσκουμε σε κλασική εκδοχή με άχνη ή αλλιώς με επικάλυψη πικρής ή λευκής σοκολάτας.

Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια, Τ/210-36.10.092

Nouvelle, στο Π. Φάληρο

Σαν πολίτικο τσουρέκι, στρογγυλή, με αρκετό μαχλέπι και μαστίχα, πολύ μαλακή από το μπόλικο βούτυρο και το πολύωρο ζύμωμα.

Λεωφ. Αμφιθέας 168, Παναγίτσα, Π. Φάληρο, Τ/210-98.33.096

Rita’s Cookies, στον Πειραιά

Φρέσκα, αγνά υλικά και μπόλικο μεράκι φέρνουν κόσμο απ’ όλη την Αθήνα στο μικρό εργαστήριο (και πωλητήριο) της Ρίτας Αμιραλιάν, σε ένα στενάκι της Παλιάς Κοκκινιάς. Οι κουραμπιέδες της είναι διάσημοι αλλά και η βασιλόπιτα δεν πάει πίσω. Με φρέσκο βούτυρο και πολύ καλής ποιότητας αλεύρι φτιάχνει μια βασιλόπιτα – τσουρέκι που στολίζεται με φιλέ αμυγδάλου.

Δομοκού 40Α1, Παλαιά Κοκκινιά, Πειραιάς, Τ/210-49.12.323

Kora

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kora Bakery (@korabakery)

Εκτός από κρουασάν και φανταστικά ψωμιά με γυαλιστερή, τραγανή κόρα, τις ημέρες των γιορτών ο δημοφιλής φούρνος του κέντρου ετοιμάζει μια ζουμερή βασιλόπιτα με καρύδι, πορτοκάλι και πεκάν η οποία καλύπτεται ολόκληρη με κρέμα κάστανο. Διαθέσιμη με προπαραγγελία online.

Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, Τ/210-36.27.855

Pastry Family, στο Παγκράτι

Με συνταγή 54 ετών, όσα μετράει και το κατάστημα, παλιά αθηναϊκή βασιλόπιτα τύπου κέικ με αγελαδινό βούτυρο και φιλέ αμυγδάλου ή άχνη για γαρνιτούρα. Από τις «άγλυκες» και ισορροπημένες.

Ριζάρη 19, Παγκράτι, Τ/210-72.10.987

Βάρσος, στην Κηφισιά

Αν σας αρέσουν οι πιο πλουμιστές βασιλόπιτες κοιτάξτε αλλού. Αυτή που φτιάχνουν στο ζαχαροπλαστείο-θρύλο της Κηφισιάς έχει απλή εμφάνιση αλλά εθιστική υφή και γεύση. Πρόκειται στην ουσία για ένα μεγάλο, φουσκωτό μπριός, σχετικά άγλυκο και αφράτο, με πλούσια βουτυρένια επίγευση.

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, Τ/210-80.12.472

Rio, στο Π. Φάληρο

Το πολίτικο ζαχαροπλαστείο Rio φημίζεται τόσο για τα γεμιστά με φρέσκια κρέμα μπαμπαδάκια του όσο και για την βασιλόπιτα που ξεφουρνίζει όλο τον χρόνο. Το ταπεινό σε εμφάνιση, χαμηλό καρβελάκι θυμίζει τσουρέκι. Είναι ένα ελαφρύ, φινετσάτο ζυμάρι με μυρωδιές από μαστίχα, μαχλέπι και φρέσκο βούτυρο γάλακτος που, στο τέλος, στολίζεται με λίγο σουσάμι και μαυροκούκι.

Πρωτέως 4 & Μουσών, Π. Φάληρο, Τ/210-98.31.892

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒασιλόπιτα με beurre noisette, σοκολάτα τζιαντούγια και πορτοκάλιΒασιλόπιτα με beurre noisette, σοκολάτα τζιαντούγια και πορτοκάλι

Τάκης, στην Ακρόπολη

Στον φημισμένο φούρνο της Ακρόπολης κάνουμε στάση για πολίτικη βασιλόπιτα, σαν γλυκό ψωμί, πιο βουτυρένιο και αρκετά αφράτο. Μοσχοβολάει ανατολίτικα αρώματα.

Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη, Τ/210-92.30.052

Sweet Nolan, στο Σύνταγμα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sweet Nolan (@sweet_nolan)

Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς μας ενθουσίασε με το ρολάκι-μελομακάρονο. Για να υποδεχθεί την καινούργια το Sweet Nolan ετοίμασε μια βασιλόπιτα-κέικ αρωματισμένη με πορτοκάλι, βανίλια, ρούμι, τόνκα και κανέλα. Γλασσάρεται με λευκή σοκολάτα και στολίζεται με καβουρδισμένα αμύγδαλα. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τηλεφωνήσουμε στο κατάστημα μια μέρα νωρίτερα και να την παραλάβουμε την επόμενη.

Απόλλωνος 6Β, Σύνταγμα, T/210-32.40.698

Φύσις, στα βόρεια (Μαρούσι/Αγία Παρασκευή)

Κέικ φτιαγμένο με βιολογικό αλεύρι, ακατέργαστη ζάχαρη και χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού; Ή με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιών, μαχλέπι και καρύδι; Στο Φύσις βρίσκουμε βασιλόπιτα σε αρκετές διαφορετικές εκδοχές- όλες με προσεγμένα υλικά. Στα συν οι vegan και gluten free επιλογές.

Λ. Μεσογείων 450, Αγία Παρασκευή, Τ/210-60.90.740, Λ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, Τ/211-40.69.267

Lido, στο Παγκράτι

Τσουρέκι, το πασίγνωστο στην Αθήνα, με υπέροχες ίνες και μακρά επίγευση των αρωματικών και μυριστικών του.

Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι, Τ/210-75.16.898

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒασιλόπιτα με μπαχαρικά και σοκολάτα γάλακτοςΒασιλόπιτα με μπαχαρικά και σοκολάτα γάλακτος ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρουασάν, παγωτό ή κορμός; Το μελομακάρονο όπως δεν το έχουμε ξαναδείΚρουασάν, παγωτό ή κορμός; Το μελομακάρονο όπως δεν το έχουμε ξαναδεί

Ζαχαροπλαστεία

Αθήνα

Εξάρχεια

Παγκράτι

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών