ΑΓΟΡΑ

5 γλυκά που φέρνουν τα Χριστούγεννα πιο κοντά και πού τα βρίσκουμε

Κανέλα, σιρόπι και ρούμι μοσχοβολούν αυτά τα πέντε γλυκά που βρήκαμε σε αγαπημένα αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία και που μας εισάγουν με τον καλύτερο τρόπο στο εορταστικό κλίμα των ημερών.

13.12.2021
5 γλυκά που φέρνουν τα Χριστούγεννα πιο κοντά και πού τα βρίσκουμε

Θα μπορούσαμε να τα αποκαλέσουμε «γλυκιά εισαγωγή στα Χριστούγεννα», γιατί μοσχοβολάνε μπαχάρια, σοκολάτα, ρούμι, μήλο, καραμέλα, βούτυρο. Είναι οι προάγγελοι των γιορτών και θα μας κρατήσουν «ζεστούς» μέχρι να έρθει η ώρα για το βαρύ πυροβολικό των Χριστουγέννων, την τετραλογία «μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες, Βασιλόπιτα».

 

Τζελάτο κυδώνι στο Django – για λίγες μόνο «εμφανίσεις»!

Πηγαίνω εκεί, γιατί η σοκολάτα των Αζτέκων -ένα τζελάτο με γάλα αμυγδάλου, αμύγδαλα και οργανική σοκολάτα single origin από το Περού που μοσχοβολά κανέλα-, μου χτυπάει γιορτινά καμπανάκια. Αλλά την τελευταία φορά έμπλεξα σε μια vegan περιπέτεια με κυδώνια από το Κιβέρι, Μαυροδάφνη, κανέλα, αρμπαρόριζα και αστεροειδή γλυκάνισο. Ένα παγωμένο αριστούργημα που, όμως, θα κάνει κάποιες περιστασιακές εμφανίσεις στις βιτρίνες του Django, γιατί ο τζελατιέρης Κωνσταντίνος Καρακατσάνης θα φτιάχνει τζελάτο με κυδώνια μόνο όσο οι κυδωνιές βγάζουν φρέσκα φρούτα.

Django gelato, Βεΐκου 15, Κουκάκι, Τ/ 211-42.22.029

 

Σοκολατάκια από το Ourse

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ourse (@ourse_athens)

Στο Ourse μας κακομαθαίνουν! Ετοίμασαν μια νέα, χειμερινή ποικιλία, από την οποία ξεχωρίζουν κάτι μικρά, διαβολεμένα νόστιμα σοκολατάκια, σε πέντε υπέροχες γεύσεις. Madagascar με βανίλια και φουντούκι, Βlueberries με λευκή σοκολάτα και κανέλα, Caramel με καραμελωμένη λευκή σοκολάτα, Citrus με λεμόνι και χαμομήλι και Blue Mountain με τον ομώνυμο καφέ και διάφορα μπαχαρικά. Όποτε περνάω από εκεί, παραγγέλνω απ’ όλα!

Ourse, Μυστρά 39, Γλυφάδα, Τ/ 212-10.67.019

 

Μπαμπάς με ρούμι στο La Mole

Αν αναζητάτε μια εκδοχή του σε ναπολιτάνικο στυλ, αυτός είναι ο μπαμπάς σας! Φουλ ζουμερός και σπάταλα ρουμένιος, με μια δόση απαλή κρεμούλα στο κέντρο του. Κανέλα και εσπεριδοειδή ακούγονται διακριτικά, χωρίς να υπερβαίνουν το ρούμι. Κατόπιν πολλαπλών δοκιμών, καταλήγω πως εδώ έχουμε μάλλον τον καλύτερο μπαμπά της Αθήνας! Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού ο Ιταλός ζαχαροπλάστης Marco Mure ξέρει καλά τι κάνει.

La Mole, Δημοκρατίας 3, Πεύκη, Τ/ 210-80.62.594

 

Κουίν αμάν στο Pavlov’s Lab

 

Ο ζαχαροπλάστης Αλέξανδρος Παυλώβ ετοιμάζει κάθε ΠΣΚ –και μόνο- ολόφρεσκα κουίν αμάν, που μας τραβάνε από τη μύτη μέχρι τη Νέα Ερυθραία. Πρόκειται για μια σατανική ζαχαροπλαστική εφεύρεση, η εθνική βιενουαζερί της Βρετάνης, που περιλαμβάνει πολλαπλές στρώσεις βουτύρου και καραμελωμένης ζάχαρης. Τι σχέση έχει με τις γιορτές; Απλούστατα, για εμένα κηρύσσει την έναρξη της κραιπάλης. Η γεύση και η μυρωδιά του είναι μια ολόκληρη φιέστα από μόνα τους και παραδίδομαι σαν πεταλούδα στη φωτιά στον ορυμαγδό των θερμίδων του!

Πατρ. Γρηγορίου Ε΄15, Νέα Ερυθραία, Τ/ 211-01.24.691

 

Τarte tatin στο Madame Fraise

Μια ολόκληρη tarte tatin με καραμελωμένα μήλα Golden Ζαγορίν, ψημένη κρέμα αμυγδάλου, μια ιδέα κάρδαμο, λεμόνι και κρέμα βανίλιας. Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκιρας συμπράττουν κάτω από τον ίδιο σκούφο στο ολοκαίνουργιο ghost ζαχαροπλαστείο της Αθήνας. Το γλυκό που ετοιμάζουν αυτή την εποχή είναι λες και μασουλάς σύννεφο με γεύση μηλόπιτας, που τραγουδάει «jingle bells».

Madame Fraise/Noble Pastry, Υμηττού 225, Μετς, Τ/ 211-41.86.086. Διανομή μέσω Wolt.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών