Από την στιγμή που ένα αβγό γεννηθεί μέχρι να φθάσει φρέσκο στα Σούπερ Μάρκετ, κάνει ένα «μικρό ταξίδι» σε ένα περιβάλλον που είναι εξαιρετικά απαιτητικό, αξιόπιστο, και κυρίως, απόλυτα ασφαλές και υγιεινό. Η ποιοτική αυτή διαδικασία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων στα Αβγά Βλαχάκη, κάτι που εγγυάται και τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της εταιρείας.

Οι κότες, μεγαλώνουν και τρέφονται με φυτικές πιστοποιημένες τροφές. Αυτές απαρτίζονται από ελεγμένα συστατικά όπως καλαμπόκι, σιτάρι, ηλίανθο κουκί και τριφύλλι. Τα Αβγά Βλαχάκη γεννιούνται σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο, υγιεινό και άνετο περιβάλλον εξασφαλίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα προϊόν κορυφαίας διατροφικής αξίας.

Οι κότες γεννούν τα αβγά τους σε αχυρώνες που κλιματίζονται όλο το εικοσιτετράωρο και που προσφέρουν σταθερή θερμοκρασία όλο το έτος για να αισθάνονται άνεση και θαλπωρή. Οι ειδικά διαμορφωμένοι αχυρώνες είναι ευρύχωροι, έτσι ώστε η κάθε κότα να έχει την δική της φωλιά για να γεννήσει καθώς και άπλετο ελεύθερο χώρο για να περπατάει.

Οι αχυρώνες για τις κότες ελευθέρας βοσκής έχουν διαρκώς ανοιχτές πόρτες στο πλάι έτσι ώστε η κότα, από την αρχή της ημέρας, να βγαίνει στο χωράφι. Με τις κότες ελευθέρας βοσκής, εφαρμόζουμε την φιλοσοφία και τις αρχές λειτουργίας που βρίσκουμε στο παλιό ελληνικό παραδοσιακό κοτέτσι, που θέλει τις κότες να βγαίνουν στο χωράφι από την ανατολή μέχρι την δύση του ήλιου, αλλά με επιστημονική προσέγγιση και διαρκείς ποιοτικούς ελέγχους. Οι κότες είναι κοινωνικά και περιπετειώδη πτηνά. Στις φάρμες ελευθέρας βοσκής, σεβόμαστε την ιδιαίτερη φύση της κότας και αφήνουμε τις κότες να επιλέξουν την καθημερινότητα τους. Όποια κότα θέλει να γεννήσει, επιλέγει την φωλιά της από τις πολυάριθμες φωλιές εντός του αχυρώνα και γεννάει.

Κότες ελεύθερης βοσκής μας δίνουν και τα βιολογικά αβγά. Σε αυτή την κατηγορία η διατροφή γίνεται με πιστοποιημένες βιολογικές τροφές και το κτήμα στο οποίο βόσκουν είναι πιστοποιημένο βιολογικής γεωργίας.

Σε επόμενο στάδιο, γίνεται η συλλογή των αβγών. Αυτή είναι μια καθημερινή διαδικασία. Τα αβγά μετά την γέννηση τους στην φωλιά κυλούν απαλά και μένουν πάνω σε ειδικά σχεδιασμένους ιμάντες που τίθενται σε λειτουργία την ώρα της συλλογής για να μεταφέρουν τα αβγά προς τον χώρο συγκέντρωσής τους.

Από τον χώρο συγκέντρωσης, τα αβγά μεταφέρονται στο κέντρο ωοσκόπησης. Όλα τα αβγά ωοσκοπούνται. Πρόκειται για μία αυτοματοποιημένη διαδικασία, η οποία αποτελεί το στάδιο ελέγχου που εγγυάται την καταλληλότητα και την ποιότητα κάθε αβγού. Υπερσύγχρονα μηχανήματα, χωρίς την παρέμβαση ανθρώπινου χεριού, ελέγχουν διεξοδικά κάθε αβγό ωοσκοπώντας το εσωτερικά και εξωτερικά ώστε να διασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του. Αμέσως μετά ακολουθεί η αυτόματη ταξινόμηση των αβγών με βάση το βάρος-μέγεθος του κάθε αβγού.

Στη συνέχεια, το κάθε αβγό παίρνει τον δικό του κωδικό που απαρτίζεται από ένα αριθμό που δηλώνει το είδος του αβγού (0 βιολογικό, 1ελευθέρας βοσκής 2 αχυρώνα), τη χώρα παραγωγής ΕL Ελλάδα και έναν ακόμη αριθμό που αντιστοιχεί στο κτήμα που έχει γεννηθεί το αβγό αυτό. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται αυτόματα, με την τοποθέτηση των αβγών στις αντίστοιχες συσκευασίες ανάλογα με το είδος και το μέγεθός τους.

Το ταξίδι των αβγών ολοκληρώνεται με την τελική μεταφορά τους. Τα Αβγά Βλαχάκη μεταφέρονται σε όλο το δίκτυο με τον ιδιόκτητο στόλο φορτηγών-ψυγείων της εταιρείας. Για τη μεταφορά των προϊόντων μας εφαρμόζουμε την μέθοδο της ψυκτικής αλυσίδας έως το ράφι, διατηρώντας πάντα την ίδια θερμοκρασία κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες τόσο στην αποθήκευση όσο και στη μεταφορά.

Τα αβγά Βλαχάκη καταφθάνουν στα Σούπερ Μάρκετ μόλις μια ημέρα μετά την γέννηση τους, φρέσκα και γευστικά, με όλα τα ωφέλιμα συστατικά τους. Σε ολόκληρη την πορεία του αβγού από την γέννηση μέχρι και την τοποθέτηση στο ράφι του σούπερ μάρκετ, βασικό μας μέλημα είναι να προσφέρουμε αβγά με υψηλή διατροφική αξία.

Απολαύστε τα αβγά με αυτή τη μοναδική συνταγή:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών