ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Επιλέγοντας να ζω βιολογικά

«Στο Βιολογικό Χωριό το ευ ζην μας αποκτά βιολογικό πρόσημο και η καθημερινότητά μας γίνεται ποιοτική»

05.11.2021

Έχω εντάξει τη βιολογική διατροφή στη ζωή μου εδώ και αρκετά χρόνια. Αρχικά ξεκίνησα να αγοράζω βιολογικά φρούτα και λαχανικά, ειδικά για τα μικρότερα μέλη της οικογένειας, αλλά σταδιακά μας έγινε βίωμα και υιοθετήσαμε και οι μεγάλοι αυτή την καλή συνήθεια. Άλλωστε, το να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή σε κάθε ηλικία είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στο σώμα και στο μυαλό μας.

Τα οφέλη της υγιεινής διατροφής -όπως όλοι γνωρίζουμε- είναι αμέτρητα, καθώς επιλέγοντας σωστά τι θα καταναλώσουμε, γεμίζουμε ενέργεια και θετική διάθεση κάθε στιγμή της ημέρας, στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο.

Το Βιολογικό Χωριό, ο expert του είδους, μας παροτρύνει να ζούμε βιολογικά. Μέσα από το Δίκτυο των 20 καταστημάτων στην Αττική και στο e-shop του, μας παρέχει καθημερινά όλα όσα χρειαζόμαστε σε βιολογικά, vegan, vegetarian, gluten free και οικολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας. Με άλλα λόγια, μας δείχνει πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, υιοθετώντας μια βιολογική στάση ζωής. Έτσι και εμείς στην οικογένειά μου, το βάλαμε στόχο και αρχίσαμε να ζούμε βιολογικά, διαπιστώνοντας ότι αυτό είναι ένας πανέμορφος μονόδρομος που περνάει μέσα από τη φύση.

Γιατί επιλέγω βιολογικά φρούτα και λαχανικά;

Το καλύτερο όλων είναι ότι τα βιολογικά λαχανικά και φρούτα είναι εκείνα που καλλιεργούνται σε πιστοποιημένες εκτάσεις με χρήση οργανικών μόνο λιπασμάτων για την καταπολέμηση των εντόμων, ζιζανίων και παρασίτων. Δεν χρησιμοποιούνται δηλαδή χημικά πρόσθετα ή χημικά παρασκευάσματα σε κανένα στάδιο της παραγωγής.

Μαθαίνοντας αυτά, ταξίδεψα λίγο πίσω… Μου ήρθε στο μυαλό η μνήμη από τη γεύση των φρούτων και των ζαρζαβατικών της νιότης μου, αυτά που με τάιζαν όταν πήγαινα στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς στο χωριό μας και πήρα έτσι την σωστή απόφαση, την οποία δεν άλλαξα, να καταναλώνω πάντα αγνά τρόφιμα. Το θυμάμαι σαν τώρα. Τα γλυκόξινα, τραγανά, βιολογικά μήλα που μάζευε η γιαγιά στην ποδιά της, από τη μηλιά που είχε στον μπαχτσέ της στο χωριό.

Τώρα, που επισκέπτομαι το Βιολογικό Χωριό, νοιώθω την ίδια σιγουριά για τα προϊόντα που επιλέγω, όπως τότε στο χωριό. Οι άνθρωποι των καταστημάτων με κάνουν να αισθάνομαι πολύ οικεία και άνετα, με προσεγγίζουν με ευγένεια και με εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο. Μου εμπνέουν κάθε φορά εμπιστοσύνη γιατί με βοηθούν να βρω ό,τι μου ταιριάζει και ξέρω ότι όσα ψωνίσω είναι πάντοτε καλοδιαλεγμένα, εγγυημένα νόστιμα και καλά.

Τρώμε βιολογικά, ζούμε βιολογικά

Αυτό που με ξετρελαίνει είναι ότι στα ράφια του Βιολογικού Χωριού βρίσκω μεγάλη ποικιλία από όλα τα απαραίτητα για τα σνακς της ημέρας για την φαμίλια. Τα δημητριακά μας, τα μέλια μας, το γιαούρτι και το φρέσκο γάλα, τυριά και φιστικοβούτυρα βιολογικά, υγιεινά και θρεπτικά, για να ετοιμάσω το κολατσιό των παιδιών για το σχολείο και το δεκατιανό, για να μας κρατήσει χορτάτους στη δουλειά.

Η βιολογική διατροφή, λοιπόν, είναι μεταδοτική. Οριζοντίως και καθέτως. Από τη μαναβική, πολύ σύντομα πέρασα και στα υπόλοιπα βασικά, καθημερινά τρόφιμα, εντάσσοντας ολοένα και περισσότερες βιολογικές τροφές στα πιάτα μας και ταυτόχρονα συζητώντας με φίλους, διαπίστωσα ότι κι εκείνοι, ταυτόχρονα με εμάς, άρχισαν να ζουν βιολογικά.

Άλλωστε ό,τι διαλέγουμε από τα ράφια του Βιολογικού Χωριού, γνωρίζουμε ότι είναι εκλεκτά προϊόντα που είναι ήδη διαλεγμένα για εμάς από τους βιοκαλλιεργητές, τους τυροκόμους, τους οινοποιούς, τους μελισσοκόμους, τους κτηνοτρόφους. Και είναι κοντά μας σε ολοένα και περισσότερα σημεία. Γιατί πέρα από το e-shop που βρίσκουμε ανά πάσα στιγμή ό,τι θέλουμε, το Δίκτυο των φυσικών καταστημάτων μεγαλώνει με γοργούς ρυθμούς σε όλο το λεκανοπέδιο και γίνεται ένα μεγάλο Χωριό που μας προμηθεύει με τα πιο αγνά και φυσικά προϊόντα. Ευτυχώς, δηλαδή, γιατί τώρα έχει ησυχάσει και η κουμπάρα μου που μένει στην άλλη άκρη της Αθήνας και περίμενε πώς και πώς να ανοίξει ένα κατάστημα κοντά της.

Έτσι λοιπόν, με τα χρόνια, όχι μόνο υιοθέτησα μια διατροφή 100% βιολογική, αλλά και ισορροπημένη, φροντίζοντας να μην παραλείπουμε γεύματα, αλλά ούτε και ομάδες τροφών. Οι φίλες μου που ήταν vegan, εκείνες που έγιναν στην πορεία, αλλά και κάμποσοι γνωστοί που επιλέγουν τρόφιμα από ειδικές κατηγορίες όπως gluten free, lactose free, που αναζητούσαν προϊόντα χωρίς ζάχαρη και άλλοι που προσπαθούσαν να εντάξουν στην καθημερινότητά τους τρόφιμα χαμηλής επεξεργασίας και ολικής άλεσης, βρήκαν την υγειά τους.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι άνθρωποι του Βιολογικού Χωριού έχουν πάντα μάτια κι αυτιά ανοιχτά, αφουγκράζονται τις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών και τις νέες τάσεις, κι έχουν φροντίσει για κάθε ανάγκη που μας προκύπτει, πριν καν οι ίδιοι την αντιληφθούμε. Και το κυριότερο, παραμένουν πάντα πιστοί στη φιλοσοφία των βιολογικών, με προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Στην πραγματικότητα νιώθω σαν να έχουμε μια απευθείας σχέση με τον παραγωγό, αφού στο Βιολογικό Χωριό έχουν μια ουσιαστική σχέση με τους προμηθευτές και τους συνεργάτες τους, με τους οποίους διατηρούν μακροχρόνιους και αμοιβαίους δεσμούς εμπιστοσύνης. Και κάπως έτσι και οι ίδιοι έχουν αποκτήσει εμπειρία, γνώση και συνείδηση, λειτουργώντας όχι σαν απλοί, εμπορικοί μεσολαβητές. Μας συμβουλεύουν, ξέρουν πότε είναι η κατάλληλη εποχή για το κάθε τι, έχουν ήδη δοκιμάσει κι έχουν ξεχωρίσει τα προϊόντα τα καλά, τα μυρωδάτα, τα νόστιμα, μπορούν να εγγυηθούν γι’ αυτά και μας τα εξασφαλίζουν για να μπορούμε να έχουμε έναν ποιοτικό τρόπο ζωής.

Η ολιστική, αμιγώς βιολογική φιλοσοφία που πρεσβεύει μας έγινε κι εμάς βίωμα και τα οφέλη της υγιεινής και ποιοτικής επιλογής μας, τα νιώθουμε καθημερινά στην καλή λειτουργία και την ευεξία του οργανισμού μας.

#biologikoxorio #zwbiologika

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών