ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Φυσικώς ανθρακούχο Vs σοδόνερο: Γιατί έχει σημασία να γνωρίζουμε τις διαφορές

Η γεύση, οι ιδιότητες, ακόμα και το πως επιδρά κάθε ανθρακούχο νερό στον οργανισμό μας διαφέρει καθώς όλα τα ανθρακούχα νερά δεν είναι τα ίδια.

12.09.2022
Φυσικώς ανθρακούχο Vs σοδόνερο: Γιατί έχει σημασία να γνωρίζουμε τις διαφορές

Μεταλλικό ή ανθρακούχο; Αυτή είναι σχεδόν πάντα η πρώτη απόφαση που θα πάρουμε από την στιγμή που θα καθίσουμε στο τραπέζι του αγαπημένου μας εστιατορίου. Και δεν είναι λίγες οι φορές που θα προτιμήσουμε το δεύτερο. Θα μας ενυδατώσει, θα καθαρίσει την παλέτα, θα μας αναζωογονήσει και θα μας προετοιμάσει καλύτερα για τις γεύσεις που θα ακολουθήσουν. Είναι όμως τελικά τόσο απλές όσο ακούγονται τέτοιου είδους ερωτήσεις; Τείνουμε να αποκρινόμαστε αυτοματοποιημένα στο «Με φυσαλίδες ή χωρίς;» ή στο «Να πιάσω μια σόδα για τη χώνεψη;». Λίγη περισσότερη έρευνα φανερώνει ότι συχνά δίνουμε μια γρήγορη απάντηση χωρίς να γνωρίζουμε κάτι πολύ σημαντικό: για τι είδους φυσαλίδες μιλάμε; Κάτι τόσο μικρό μπορεί να κάνει τη διαφορά τόσο στην γευστική εμπειρία όσο και στην γενικότερη ευεξία μας.

Η γεύση, οι ιδιότητες, ακόμα και το πως επιδρά κάθε ανθρακούχο νερό στον οργανισμό μας διαφέρει γιατί όλα τα ανθρακούχα νερά δεν είναι τα ίδια. Στην πράξη οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε τις διαφορές τους και συγχέουμε τα φυσικώς ανθρακούχα νερά με τα κοινά σοδόνερα. Καθώς η υφή τους στο στόμα είναι παρόμοια, δηλαδή φυσαλίδες που προκαλούν το χαρακτηριστικό, ανανεωτικό «τσίμπημα» στη γλώσσα, θεωρούμε πως ότι πρόκειται για το ίδιο προϊόν. Παρόλα αυτά οι διαφορές τους είναι πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα για το στομάχι και την χώνεψή μας.

Τα φυσικώς ανθρακούχα φυσικά μεταλλικά νερά, όπως το AQUA Carpatica, είναι λόγω της διαδρομής τους πλάι σε σβησμένα ηφαίστεια, πλούσια σε διττανθρακικά άλατα

Ακούμε συνέχεια πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση, αλλά εξίσου σημαντική φαίνεται πως είναι και η επιλογή του σωστού νερού για τον οργανισμό μας.

Σε αντίθεση με τα φυσικώς ανθρακούχα φυσικά μεταλλικά νερά, τα κοινά σοδόνερα (απλά νερά-μεταλλικά ή μη- στα οποία βιομηχανικά προστίθεται ανθρακικό οξύ) περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε ελεύθερη μορφή. Αυτό σημαίνει ότι το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι συνδεδεμένο με μέταλλα στο νερό και όταν το πίνουμε απελευθερώνεται βίαια και επιθετικά στο στομάχι δημιουργώντας πολλές φορές ένα όξινο περιβάλλον με όσες δυσκολίες αυτό συνεπάγεται για την υγεία μας. Όσο για εκείνα τα ρεψιματάκια που ακολουθούν δεν δίνουν παρά λανθασμένα την εντύπωση της χώνεψης.

Από την άλλη τα φυσικώς ανθρακούχα φυσικά μεταλλικά νερά, όπως το AQUA Carpatica, είναι λόγω της διαδρομής τους πλάι σε σβησμένα ηφαίστεια, πλούσια σε διττανθρακικά άλατα (διττανθρακικό ασβέστιο, διττανθρακικό μαγνήσιο, διττανθρακικο νάτριο κ.λ.π.) τα οποία θα εκλύσουν, μετά την πόση, σιγά σιγά και διαδοχικά το διοξείδιο του άνθρακα. Τα διττανθρακικά άλατα είναι βασικά (αλκαλικά) ως στοιχεία και αντισταθμίζουν την οξύτητα του γαστρικού οξέος βοηθώντας μια πιο ομαλή και φυσική διαδικασία χώνεψης.

Έχει αξία να γνωρίζουμε ακριβώς τι περιλαμβάνει το νερό που πίνουμε έτσι ώστε, να επιλέγουμε το σωστό νερό για εμάς

Ακούμε συνέχεια πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση, αλλά εξίσου σημαντική φαίνεται πως είναι και η επιλογή του σωστού νερού για τον οργανισμό μας. Έχει αξία να γνωρίζουμε ακριβώς τι περιλαμβάνει το νερό που πίνουμε έτσι ώστε, να επιλέγουμε το σωστό νερό για εμάς. Το AQUA Carpatica Φυσικώς Ανθρακούχο είναι το μοναδικό νερό στον κόσμο με μηδέν νιτρικά. Αναβλύζει στην πηγή μετά από μακρά υπόγεια γεωλογική διαδρομή των υδάτων στα Καρπάθια Όρη.

Στο υπέδαφος, η γεωλογική δομή των Καρπαθίων εμπεριέχει σβησμένα παλαιά ηφαίστεια που αναβλύζουν ακόμη φυσικό διοξείδιο του άνθρακα. Γεωλογικές σχισμές επιτρέπουν την άνοδο και την ανάμιξη αυτού του διοξειδίου του άνθρακα με τα υπόγεια κοιτάσματα νερού δίνοντας στο δίνοντας στο AQUA Carpatica τις φυσικές φυσαλίδες του. Το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica έχει δροσερή, ευχάριστη γεύση, είναι γλυκόπιοτο, χωρίς καμία επίγευση ενώ εμφιαλώνεται στην πηγή, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί όπου απαγορεύεται η προσέλευση και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.aquacarpatica.gr

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών