ΑΓΟΡΑ

Κάποιος έριξε φασκόμηλο στην μπίρα μου

Μια νέα μπίρα από τη Ζυθοποιία Πηνειού και την εταιρεία βοτάνων Corphes.

21.07.2021| Updated: 22.07.2021
Κάποιος έριξε φασκόμηλο στην μπίρα μου

Στους New York Times πριν από μερικούς μήνες έγραφαν για τις pastry beers, τη νέα τάση στην Αμερική που αντλεί έμπνευση από τη ζαχαροπλαστική και αρταίνει τις μπίρες με βανίλια, κακάο και μπαχάρια. Πολύ πιο κοντά σε εμάς, στη Λάρισα, μαγειρεύτηκε προσφάτως μια εξίσου ιδιαίτερη μπίρα από τη ζυθοποιία Πηνειού και τη βραβευμένη από τον «Γ» εταιρεία βοτάνων Corphes. Λυκίσκος, βύνη κριθαριού και μαγιά βράζουν μαζί με φασκόμηλο και τσάι του βουνού (sideritis raiseri) και φτιάχνουν μια εξαιρετική herbal American Pale. Ale (κατηγορία από μόνη της!). Τροπικά φρουτώδης, βοτανική, ισορροπημένα πικρή, ξηρή για να σε ξεδιψά και να μη σε λιγώνει, σίγουρα ασυνήθιστη, αλλά χωρίς να ξενίζει καθόλου. Μια νόστιμη μπίρα, πολύ φιλική με το φαγητό.

Κυκλοφορεί και σε μπουκάλι των 750 ml, που σίγουρα θα βλέπουμε όλο και πιο συχνά να παγώνει στις σαμπανιέρες των εστιατορίων. «Θέλουμε να είναι η βασική μας μπίρα, αλλά να ακολουθήσουν και άλλες με βάση τα βότανά μας σε ένα νέο, πρωτότυπο beer concept story. Saison μπίρες των corph-ών θα δοκιμάζετε συχνά», μας λέει ο Αστέρης Γκανάς, ένας από τους δύο δημιουργούς της εταιρείας Corphes. Θα το λάβουμε ως υπόσχεση.

Η Loco Beer διατίθεται σε μπουκάλι των 330 ml και 750 ml και θα τη βρούμε στις κάβες της Λάρισας, στην κάβα Φαίδων στη Βούλα και στην κάβα Αμπατζής της Θεσσαλονίκης. Επίσης, σερβίρεται στα εστιατόρια Κλίμαξ και Fluxus και στο μπαρ Kubrick στη Λάρισα, στο καφέ La frianderie noisette στον Γαλατά Τροιζηνίας, στο Kookoonari beach bar στο Costa Navarino, στην ταβέρνα Θωμάς στο Σκλήθρο, στο Περιήλιον στην Κατερίνη και σε επιλεγμένα σημεία όλης της χώρας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών