ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Κομψά γλυκά για όλους, με διάσημη υπογραφή

Λίγες μέρες πριν φύγει ο παλιός χρόνος κάνουμε την καθιερωμένη βόλτα για ψώνια στην Αθήνα και διαλέγουμε γλυκά από το παραμυθένιο GB Corner Gifts & Flavors.

24.12.2021
Κομψά γλυκά για όλους, με διάσημη υπογραφή

Είναι η ετήσια επίσημη βόλτα πριν τα Χριστούγεννα, λίγες μέρες πριν φύγει ο παλιός ο χρόνος. Περιμένω να πέσει ο ήλιος για να ανάψουν τα φώτα της πρόσοψης. Στέκομαι στο απέναντι πεζοδρόμιο με πλάτη στην πλατεία Συντάγματος και κοιτάζω ψηλά στο ολοφώτιστο κτίριο. Έπειτα ανεβαίνω τα μαρμάρινα σκαλιά και μπαίνω πάντα από την ξύλινη περιστρεφόμενη πόρτα. Βγαίνω καταμεσής στο σαλόνι. Το άρωμα της σάλας είναι τόσο γνώριμο, σηκώνω τα μάτια και να, το δέντρο.

Αν δεν δω αυτό το δέντρο στολισμένο, είναι λες και δεν έχουν έρθει τα Χριστούγεννα. Χαζεύω τα λαμπάκια και τις κορδέλες ύστερα και κατευθύνομαι προς την πιο διάσημη “γωνία” της Αθήνας, το GB CORNER GIFTS & FLAVORS. Αν ο Άγιος Βασίλης είχε καλό γούστο, έτσι θα στόλιζε το κατάστημά του στην μητρόπολη του Βόρειου Πόλου.

Κάθε χρόνο παίρνω από εδώ δώρα, προσωπικά δώρα αλλά κυρίως δώρα…βρώσιμα, από την ποικιλία εγχώριων εδεσμάτων καθώς και τα διάσημα γλυκά που δημιουργεί αποκλειστικά για τα Χριστούγεννα ο βραβευμένος Γάλλος Pastry Chef Arnaud Larher. Γλυκά που είναι μια γιορτή για όλες τις αισθήσεις. Αυθεντικά macaron, χριστουγεννιάτικα κέικ, απολαυστικά μπισκότα καθώς και μια ποικιλία από κορμούς. Πράσινα, κόκκινα, λευκά σαν χιονισμένα γλυκά, εντυπωσιακά στολίδια και δώρα που πάντα αρέσουν. Ποιος θα πει όχι σε μια κομψή πεντανόστιμη δημιουργία που φέρει την υπογραφή του διάσημου Larher; Κανείς. Πώς να αντισταθείς σε ένα τέτοιο κομψοτέχνημα, αποτέλεσμα εμπνεύσεως και δημιουργικότητας; Τα δώρα αυτά, που έχουν φτιαχτεί με τις επιταγές της σύγχρονης υψηλής ζαχαροπλαστικής, προκαλούν συγκίνηση στον παραλήπτη.

Για το οικογενειακό τραπέζι επιλέγω το Boule Neige, μια σφαίρα με mousse bitter και λευκής σοκολάτας, με biscuit σοκολάτας, ενώ σκέφτομαι πως επειδή όλοι αγαπάμε το κάστανο και το έχουμε συνδέσει με την γιορτή, θα λατρέψουμε τον κορμό Bûche Régalade με biscuit κάστανο, mousse κάστανο και κομμάτια κάστανο confit. Για τους φίλους που έχουν παιδιά θα πάρω σίγουρα μερικά bonnet de noel, δηλαδή δεντράκια σοκολάτας -τα οποία για όσο δεν φαγωθούν είναι πανέμορφα στολίδια. Το ίδιο ισχύει και για τις χρωματιστές boule de noel, τις εντυπωσιακές σφαίρες bitter σοκολάτας. Είναι βγαλμένες από παραμύθι, θα μπορούσαν να έχουν βγει από ιστορία της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Το Bûche Baccarat, ένας κορμός με mousse βανίλιας, gelifieux βατόμουρο και biscuit αμυγδάλου, το ιδανικό επιδόρπιο για το τραπέζι της γιορτής, βγαίνει και σε εκδοχή σφαίρας, μικρότερη σε μέγεθος αλλά εξαιρετικά συμπυκνωμένη γεύση.

Ο Arnaud Larher υπογράφει επίσης τα μενού των επιδορπίων που αλλάζουν κάθε εποχή ενώ οι βραβευμένες του σοκολάτες και τα macaron του από το Παρίσι διατίθενται στην boutique του GB Corner Gifts & Flavors. Μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας του Γάλλου Chef με το εμβληματικό Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία παρατηρώ τις προθήκες με τα γλυκά και διακρίνω την εξελιγμένη δημιουργική τους διάθεση αλλά και την προσοχή και επιμονή στη λεπτομέρεια.

Ο Arnaud Larher έχει βρει στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία ένα διεθνές κλιεντέλ στο οποίο μπορεί να προσφέρει τις δημιουργίες του κι εμείς έχουμε την ευκαιρία να προμηθευτούμε γλυκά πολυτελείας από ένα κατάστημα ορόσημο για την Αθήνα.

Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα και online στο www.grandebretagnestore.com.

Βασ. Γεωργίου Α’ 1 – Πλατεία Συντάγματος, Τ/ 210-33.30.750

Δευτέρα έως Σάββατο από τις 11:00 έως τις 20:00

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών