Είτε τα τσιμπάμε όρθιοι κατευθείαν από το ψυγείο ή στο μπαλκόνι, σερβιρισμένα σε ένα μπολ με πάγο, τα κεράσια είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της εποχής. Η αλήθεια είναι ότι το αγαπημένο φρούτο του Ιουλίου δεν καταλήγει όσο συχνά θα θέλαμε στα γλυκά των ζαχαροπλαστείων της πόλης. Πιο συχνά είναι το κερασάκι στην κορυφή και όχι πρωταγωνιστής.
Με λίγο ψάξιμο βρήκαμε τους επαγγελματίες που αξιοποιούν τα τραγανά και ζουμερά κεράσια. Άλλοι επιλέγουν τον κλασικό και ακαταμάχητο συνδυασμό τους με αμύγδαλο, ενώ κάποιοι «κοντράρουν» το κεράσι με μια δόση από εσπεριδοειδή όπως το λεμόνι ή το yuzu. Αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα μας κερασογλυκά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή εκεί έξω: