ΠΡΟΪOΝΤΑ

7 λευκά τυριά που αξίζει να δοκιμάσετε

Φέτες, ανθότυρα και άλλα εκλεκτά λευκά που ξεχωρίσαμε σε πρόσφατη δοκιμή.

10.02.2017| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
7 λευκά τυριά που αξίζει να δοκιμάσετε

Μπλατσιώτικο αέρος

∆εν έχει το όνοµα, αλλά τη χάρη του µανουριού. Αιγοπρόβειο, αλµυρό, στιβαρό σαν βούτυρο, µε γεµάτη, πολυεπίπεδη και πλούσια γεύση. Παράγεται από τη Μαίρη Τζιάλλα στα Γρεβενά για λογαριασµό του παντοπωλείου Χαλδούπη. Ενα εξαιρετικό επιτραπέζιο τυρί µε γάλα από ζώα ελευθέρας βοσκής, που ταιριάζει γάντι µε γλυκό ντοµάτα, µε µέλι και πιπέρια ή µε πέστο µυρωδικών.

Τηλ. παραγωγού: 24620-28.638.
Μιράν, Οπώριο, Τυροκοµικά Χαλδούπη


Ανθότυρο αναπλιώτικο

Παράγεται στα Πυργιώτικα Ναυπλίου από το τυροκοµείο Αυγουστόπουλου. Είναι κρεµώδες και αφράτο, µε ήπια γαλατένια, γλυκιά γεύση και ντελικάτη οξύτητα. Πρώτη ύλη για γλυκά, πίτες, το πρωινό µας.

Τηλ. παραγωγού: 27520-29.435.
Κρεοπωλείο το 10, Πρατήριο Τυροκοµικά Αυγουστόπουλου


Οι «φέτες» της Κεφαλονιάς

∆εν έχουν βάσει νόµου δικαίωµα στην ονοµασία «φέτα», όµως τα λευκά τυριά της Κεφαλονιάς είναι εκλεκτοί εκπρόσωποι του είδους. Βουτυράτη, ψηµένη και πολύ πικάντικη αυτή που φέρνει ο Κουκάς, πιπεράτη, ισορροπηµένη και µε πλούσια γεύση εκείνη των τυροκοµικών Γιαννάκη.

Τυροκοµείο Γιαννάκη: 26740-72.372.
Κουκάς, του Γιαννάκη, Καραµανλίδικα του Φάνη, Φιγαλία, Αγροτική Γωνιά


Μανούρι θεσσαλικό

Γεύση που µιλάει από µόνη της, ένα κορυφαίο µανούρι µε τα όλα του. Τρυφερό, comfort, βουτυράτο, πλούσιο, µε ωραίο άρωµα. Επιτραπέζιο, σε συνδυασµό µε τσάτνεϊ ή και ψητό στο τηγάνι. Το τυροκοµείο Φλέγγα στο Βελεστίνο φτιάχνει και ωραίο γλυκάρµυρο κασέρι.

Τηλ. εταιρείας: 24250-22.788.
Παντοπωλείον Μεσογειακής ∆ιατροφής, Καταστήµατα Φλέγγα (Βόλος)


Ξηρή µυζήθρα Σοχού

Η ξηρή µυζήθρα που παράγει η εταιρεία «Προίκας» κυκλοφορεί µεν εδώ και µία δεκαετία περίπου, αλλά εξακολουθεί να είναι σπάνιο και ακριβοθώρητο προϊόν. Τη βρήκαµε στον «Μασούτη» της Θεσσαλονίκης, όπου ξαναµπήκε πριν από δύο µήνες. «Πικάντικο» τυρί, µε ελαφρώς όξινη γεύση, από αιγοπρόβειο γάλα, ιδανικό για ζυµαρικά, για φαγητά στον φούρνο και για σαλάτες.

Τηλ. παραγωγού: 23950-22.052
Μασούτης (Β. Ελλάδα)


Ανεβατό γρεβενιώτικο

Το ανεβατό που φτιάνχει το τυροκοµείο Χατζηζήση στη ∆εσκάτη Γρεβενών είναι απαλό, αλοιφώδες, µε οξύτητα που του δίνει σπιρτάδα και αρµύρα που του χαρίζει νοστιµιά. Πάει παντού. Στα καναπεδάκια µε αλλαντικά ή καπνιστά θαλασσινά, στα ριζότι, στις σούπες, στις πίτες… Παντού!

Τηλ. παραγωγού: 24620-31.728, 6977-587.313.
Τα Καραµανλίδικα του Φάνη, Η σέσουλα της γειτονιάς, Μπαταγιάννης, AV Delicatessen, Παραδοσιακό Μπακάλικο


Φέτα αρκαδική από Κεφαλονίτη

Ο Κεφαλονίτης Γεράσιµος Καλιακούδης φτιάχνει στο τυροκοµειό του στη Λακωνία µια φέτα άλλο πράγµα! Τσουχτερή, αλλά όχι τραχιά, πικάντικη, µε ωραία, ισορροπηµένη αλµύρα. Εύγε!

Τηλ. παραγωγού: 27310-82.655.
Μανούτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών