ΠΡΟΪOΝΤΑ

Αυγοτάραχο πρεβέζης, λικουρίνος απο τη Λήμνο

Πολλές, εξαίρετες και προσιτές οι επιλογές με ελληνική υπογραφή στον μπουφέ του ρεβεγιόν, για όσους θέλουν να υποδεχτούν τη νέα χρονιά με νοστιμιές του υγρού στοιχείου.

02.01.2019| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: 3 pixels
Αυγοτάραχο πρεβέζης, λικουρίνος απο τη Λήμνο

Σκουμπρί καπνιστό ή τσίρος στα κάρβουνα; Φρέσκο αυγοτάραχο ή καπνιστά μύδια; Πολλές, εξαίρετες και προσιτές οι επιλογές με ελληνική υπογραφή στον μπουφέ του ρεβεγιόν, για όσους θέλουν να υποδεχτούν τη νέα χρονιά με νοστιμιές του υγρού στοιχείου.

Καπνιστός λικουρίνος από τη Λήμνο
Μεζές από τους λίγους. Αλιευμένος από τη θάλασσα της Λήμνου, έχει μεστή σάρκα, φίνα αλμύρα και καπνιστό άρωμα. Από την ίδια εταιρεία εξαιρετικά είναι και τα καπνιστά, ελαφροπικάντικα μύδια, με απίθανα ζουμερή ψίχα. Μ. Β.

Από την εταιρεία Λήμνου Θάλασσα, Τηλ. παραγωγού:22540-71.001. www.limnouthalassa.gr.
Μιράν (Αθήνα και Πειραιάς), Το Σμυρνιώ


Φρέσκο αυγοτάραχο
Ψυχή, Τρικαλινός Ελαφροαλατισμένο, έχοντας παραχθεί με ήπια διαδικασία ωρίμασης των αυγών του θηλυκού κεφάλου (μπάφα), χωρίς συντηρητικά. Premium λιχουδιά, με τρυφερή, μαλακιά υφή. Απολαύστε το straight με ένα αφρώδες κρασί. Ν. Μ.

Τηλ. παραγωγού: 210-92.73.660. Πανδαισία, Παντοπωλείον Μεσογειακής Διατροφής, Παντοπωλείο Θεσσαλονίκης


Καπνιστό σκουμπρί
Γείτονα Από το Ψαθοτόπι της Άρτας ένα σκουμπρί θερμής κάπνισης, με ωραίο, φιμέ ψαχνό, έντονα θαλασσένιο και ιωδιούχο. Ταιριάζει με παλαιωμένα αποστάγματα και βαρελάτα Ασύρτικα. Ν. Μ.

Τηλ. παραγωγού: 26810-26.640. Nora’s Deli, Benito, Θανόπουλος


Καπνιστό συκώτι σολομού G-Fish
Βαζάκι με μικροσκοπικές μπουκίτσες συκωτιού από καπνιστό σολομό, μαριναρισμένες σε καλό ελαιόλαδο και μυρωδικά. Ορεκτικό πρωτότυπο, απόλυτα φυσικό, σπάνιας φινέτσας, με «συκωτένια» γεύση που ξαφνιάζει, αφρένια υφή στη γλώσσα και ιδιαίτερα μακρά και ευχάριστη επίγευση. Εξαιρετικό με μερικές σταγόνες λεμόνι, πάνω σε φρυγανισμένη ψίχα ψωμιού. Β. Κ.

Τηλ. παραγωγού: 27310-26.164. www.g-fish.gr, Roots of Life, Γεύση Ελλάδος Θησαυροί, Πεντελικό, Κεράννυμι, κατάστημα «Γαστρονόμος»


Μαρινάτα από τον Τρικαλινό
Μεζέδες περιωπής σε βαζάκι, φτιαγμένοι από τον Ζαφείρη Τρικαλινό, που ξέρει από ντελικατέτσες πρώτης τάξης. Νόστιμα φιλέτα από γαύρο και σαρδέλα, χωρίς δέρμα, μαριναρισμένα τόσο ώστε η σάρκα τους να διατηρείται στιλπνή. Ν. Δ.

Τηλ. παραγωγού: 210-92.73.660. Yoleni’s, Αφοί Βασιλόπουλοι


Φιλέτο σολομού καπνιστό, σε φέτες, G-Fish
Υποδειγματικά καπνισμένο φιλέτο σολομού εκτροφής της εταιρείας Γεροντίδη, στον Ταΰγετο. Τα ψάρια περνούν πρώτα από μαρινάρισμα gravlax (σκανδιναβική τεχνική μαριναρίσματος) και στη συνέχεια υπόκεινται σε ψυχρό κάπνισμα με ξύλα οξιάς. Θαυμαστή ισορροπία ανάμεσα στη φίνα νοστιμιά του ψαριού και στη χαρακτηριστική γεύση του καπνιστού. Θαυμάσιος μεζές, δίχως ίχνος συντηρητικού. Β. Κ.

Τηλ. παραγωγού: 27310-26.164. www.g-fish.gr. Roots of Life, Γεύση Ελλάδος Θησαυροί, Πεντελικό, Κεράννυμι, κατάστημα «Γαστρονόμος»


Αυγοτάραχο Πρεβέζης Μαύρη
«Καλοψημένο», ζωντανό και σπαρταριστό, μαστιχωτό, με θαλασσινή γλύκα και ιωδιούχο πικράδα στην επίγευση. Σερβίρεται λεπτοκομμένο, με λίγες φέτες λεμονιού και χωριάτικο ψωμί. Ν. Μ.

Τηλ. παραγωγού: 26820-25.054. Αραπιάν, ampari.gr


Eλαφροκαπνισμένα ψαράκια
Φίνος, αρχοντικός μεζές, αλλά και βάση για πολλές παρασκευές, όπως σαλάτες, πιλάφια κ.ά. Αιγαιοπελαγίτικα λαβράκια και τσιπούρες αλατίζονται ελαφρά, καπνίζονται επίσης ελαφρά και διατηρούν αναλλοίωτη τη θαλασσινή τους νοστιμιά. Από την εταιρεία Αnax Maris. Μ. Β.

Τηλ. παραγωγού: 217-72.23.320. Στο κατάστημα Αnax Maris και στην κάβα ΟΑΚ


Καπνιστά μύδια Πασχαλίδη
Περίτεχνο κάπνισμα, ωραία μυρωδικά και καρυκεύματα για έξτρα νοστιμιά, αλλά και θαυμάσια υφή του μυδιού που μένει «ζωντανό». Ορεκτικό ή πρώτη ύλη για σπαγκετάδες.Ν.Μ.

Τηλ. παραγωγού: 25310-35.567. Μιράν, Πανδαισία


Τσίρος στα κάρβουνα «Νικόλαος Εβρέν»
Έχει αποτυπωμένο στη σάρκα του το άρωμα του κάρβουνου. Αυτός ο διακριτικά λεμονάτος μεζές τρώγεται σαν πασατέμπος. Σε μικρά κομμάτια σε μπρουσκέτες ή σε σαλάτες με λαδολέμονο. Ν. Μ.

Τηλ. παραγωγού: 210-98.46.467. Λεβόν Τσερτσιάν

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών