ΑΓΟΡΑ

Δημήτρης Κουρέτας – Ηλίας Μαμαλάκης: Τρώμε και ομορφαίνουμε

Ο Δημήτρης Κουρέτας κάνει την εισαγωγή και μετά ο Ηλίας Μαμαλάκης μαγειρεύει. Έτσι είναι διαρθρωμένο το βιβλίο που κυκλοφόρησαν μαζί ο καθηγητής Βιοχημείας και ο …

20.07.2017

Ο Δημήτρης Κουρέτας κάνει την εισαγωγή και μετά ο Ηλίας Μαμαλάκης μαγειρεύει. Έτσι είναι διαρθρωμένο το βιβλίο που κυκλοφόρησαν μαζί ο καθηγητής Βιοχημείας και ο γνωστός κουζινογράφος. Σκοπός της έκδοσης είναι να έρθουμε πιο κοντά στις πρώτες ύλες και να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις, επιστημονικές και μαγειρικές, για τα ελληνικά υλικά που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας. Υπέρμαχοι της εποχικότητας, μας προτρέπουν να αγοράζουμε τα λαχανικά στον καιρό τους, και για να είναι πιο νόστιμα, αλλά και για να παίρνουμε τα μεγαλύτερα οφέλη από την κατανάλωσή τους. Πάνω από 20 υλικά παρουσιάζονται και ανάμεσά τους βρίσκουμε το μέλι, το κρεμμύδι, τον τραχανά, την ντομάτα, τα τυριά τυρογάλακτος (ανθότυρο, μανούρι, μυζήθρα) και το σύκο. Για καθένα από αυτά δίνεται συνοπτικά η ιστορία τους, τα οφέλη για την υγεία, αποτελέσματα ερευνών, μύθοι και πραγματικότητες που τα συνοδεύουν και φυσικά επιλεγμένες συνταγές.


Εκδόσεις Αρμός, κυκλοφορεί σε μεγάλα βιβλιοπωλεία. Ενδεικτική τιμή 18€, σελ. 208

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών