ΑΓΟΡΑ

Λεπτά, νόστιμα σπαράγγια από τη Γαστούνη

Βρήκα προχθές στη λαϊκή μου λεπτά, ολόφρεσκα σπαράγγια από τη Γαστούνη. Τα δοκίμασα και ήταν πεντανόστιμα, εξ ου και θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις …

11.05.2017| Updated: 25.06.2021
Λεπτά, νόστιμα σπαράγγια από τη Γαστούνη

Βρήκα προχθές στη λαϊκή μου λεπτά, ολόφρεσκα σπαράγγια από τη Γαστούνη. Τα δοκίμασα και ήταν πεντανόστιμα, εξ ου και θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις πληροφορίες που έμαθα από τον παραγωγό τους Γιάννη Χαραλάμπους. Έμαθα, λοιπόν, ότι ο κ. Χαραλάμπους καλλιεργεί από το 1986 σπαράγγια στην Πελοπόννησο, ότι εμείς οι Έλληνες, σύμφωνα με την εμπειρία του, αγαπάμε τα λεπτά (εξ ου και επιλέγονται αυτά για την ελληνική αγορά), ότι είναι ένα τρόφιμο που όλο και περισσότερο μπαίνει στη διατροφή μας (στις αρχές πουλούσαν 300 κιλά τον χρόνο και τα τελευταία χρόνια φτάνουν τους 30 τόνους). Πλέον την επιχείρηση την έχει αναλάβει ο γιος του Μανώλης. Μη σας παραξενέψει αν δείτε στη συσκευασία το όνομα «Μαυρογιάννης», είναι το παρατσούκλι του πατέρα, έτσι τον ξέρουν όλοι στη Γαστούνη, με αυτή την επωνυμία κυκλοφορεί το προϊόν του.


Θα τα βρείτε στις λαϊκές αγορές της Κεντρικής Ελλάδας. Ο κ. Χαραλάμπους είναι μέλος του Συνεταιρισμού Αμαλιάδας και τα σπαράγγια του διακινούνται μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα του συνεταιρισμού.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών