ΑΓΟΡΑ

Ψωνίζουμε για τις γιορτές από τα νέα deli της Αθήνας

Σούπερ ροφήματα κακάο στο Παγκράτι, τρούφα και γκουρμέ ποπ κορν στο Παλαιό Φάληρο και αυθεντικά ιταλικά σαλάμια στη Βούλα. 

16.12.2021
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Ψωνίζουμε για τις γιορτές από τα νέα deli της Αθήνας

Grapes and Salt

Ένα όμορφο παντοπωλείο -με σχεδιασμό από τους Athens Creative- άνοιξε η Βαλεντίνα Μπουμπουρίδη τον Νοέμβριο στην οδό Παυσανίου, όπου φέρνει μόνο ελληνικα προϊόντα με έμφαση στο design και στην ποιότητα. Η Βαλεντίνα λατρεύει τα ελληνικά προϊόντα και ψάχνει συνέχεια καινούργιους παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα. Δίνει μεγάλη έμφαση στις συσκευασίες των προιόντων και αυτό το καταλαβαίνεις όταν μπαίνεις στο μαγαζί είναι όλα σαν να βγήκαν μόλις από το ίνσταγκραμ. Αλλωστέ στο να βρει νέους συνεργάτες λέει ότι την έχουν βοηθήσει πολύ τα social media.

 

Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

Στο Grapes and Salt ψωνίζουμε από τυριά και αλλαντικά μέχρι κρασιά και ζυμαρικά. Εμείς ξεχωρίσαμε τα ζυμαρικά Melima με την ιδιαίτερη και φαν συσκευασία τους, τις σοκολάτες Esophy -που τις φτιάχνουν δύο φίλες στο εργαστήριο τους στην Κηφισιά-, τα ιδιαίτερα ροφηματα Cacao Rhoeco -χαρμάνια που περιέχουν και κόκκους κακάο για εκχύλιση-, τα φυστικοβούτυρα απο τους Kiss The Earth και κρασιά μικρής παραγωγής.

Παυσανίου 16, Παγκράτι, Τ/ 6945-29.59.24 

Ανοιχτά καθημερινά 10:00 – 21:00 και Κυριακή 11:00 – 18:00

 

Τρούφα Local Deli

Ένα φωτεινό, όμορφο deli κοντα στην Παναγίτσα στο Παλαιό Φάληρο άνοιξε πριν από έναν χρόνο ο Μπάμπης Σαγάνης, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα από τη Σύρο ακολουθώντας τη γυναίκα που ερωτεύτηκε. Η ενασχόληση του με την πώληση εκλεκτών τυριών και αλλαντικών ξεκινάει από τη Συρο όπου δούλευε σε σούπερ μάρκετ και συνεχίζει στην Αθήνα όπου δούλεψε ως υπεύθυνος σε deli στα νότια και στα βόρεια προάστια. Η εμπειρία του τον οδήγησε στην απόφαση να ανοίξει το δικό του deli στο Παλαιό Φάληρο. Έδωσε έμφαση στο design και δημιούργησε ένα μαγαζί που τραβάει τα βλέμματα με τις κίτρινες λεπτομέρειες, την μεγάλη τζαμαρία και τα ράφια που είναι γεμάτα με τα ιδιαίτερα προϊόντα του.

Στην τρούφα βρίσκουμε βραβευμένα τυριά από το World Cheese Awards, ελληνικά αλλαντικά όπως πρόβειο προσούτο, αλλαντικά Μιράν, γαλακτοκομικά από την Αρκαδία. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η συλλογή σε προϊόντα τρούφας: από ολοκληρες τρούφες σε βαζάκια μέχρι λάδι τρούφας, βαλσάμικο τρούφας και ζυμαρικά με άρωμα τι άλλο, τρούφας. Για τα ψώνια των Χριστουγέννων ψωνίζουμε chutney από την αθηναϊκή εταιρεία Saza και αλείμματα πιπεριάς Φλωρίνης από την εταιρεία tradifresh. Ελληνικά κρασιά από γνωστά κτήματα αλλά και πιο άγνωστα με μικρή παραγωγή. Βιολογικούς ξηρούς καρπούς, τα ισπανικά πατατάκια snack gold με ιδιαίτερες γεύσεις όπως χαβιάρι, χαρίσα και τυρί ηβηρικής και τα νόστιμα Poppy’s gourmet ποπ κορν . Ψωνίζουμε και γλυκά στην τρούφα όπως σοκολάτες Valrhona, αυθεντικά  ιταλικά πανετόνε και έτοιμα σε βαζάκι πανακότα και κρεμ μπρουλέ. 

Αχιλλέως 54, Παλαιό Φάληρο

Ανοιχτά καθημερινά 8.00-21.00 και Κυριακή 10.00 – 18.00

 

Wesud

Ένα νέο Deli – Pastry shop άνοιξε πρόσφατα στη Βούλα. Το “ Wesud”, ένας νεολογισμός που γεννήθηκε από τον συνδυασμό του We και του Sud, σε ελεύθερη μετάφραση “Εμείς στον Νότο”, “ Εμείς θα έπρεπε” έφερε νέο αέρα στην γειτονιά γιατί προσφερε στους κατοίκους της περιοχής μια ενδιαφέρουσα ιδέα.  Ένα deli, που είναι και pastry shop και καφέ και σερβίρει κάποια λίγα αλλά πολύ ιδιαίτερα αλμυρά πιάτα. Όπως σαλάτες, πίτσες, αλλαντικά και τυριά και τις πρωινές ώρες brunch. Πίσω από το πρότζεκτ βρίσκονται ο Φίλιππος Λέανδρος και ο Γιώργος Παπαγεωργίου, επιχειρηματίες με μεγάλη εμπειρία στην αγορά τροφίμων και τον chef Καλδάνη Ιωάννη, που έχει αναλάβει το μένου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wesudathens (@wesudathens)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wesudathens (@wesudathens)

Εμείς πηγαίνουμε αυτές τις μέρες στο wesud για το deli τους για τα ψαγμένα αλλαντικά κ deli προϊόντα τους. Αλλαντικά από Ισπανία και Ιταλία, τσάτνεϊ, χειροποίητα spreads, τρούφες, φανταστικά κριτσίνια και pasta βρίσκουν τη θέση τους στα ράφια του We Sud. Ιταλικό σαλάμι sbriciolona (χοιρινό με μάραθο), κρέμα πεκορίνο και κρέμα αγκινάρας και  βιεννέζικες μπαγκέτες με bresaola. Οι πόρτες ανοίγουν από νωρίς το πρωί για speciality καφέ, brunch με smoothies, αρτοποιήματα όπως επίσης κλασικά πιάτα με αυγά, και μένουν έτσι ως το βράδυ. Οι πάνω από διακόσιες επιλογές της κάβας συνεχίζουν μέχρι αργά να σερβίρονται παρέα με τα γλυκά ή τα εκλεκτά τυριά και αλλαντικά.

Βασ. Παύλου 90, Βούλα, T/210-89.57.509

Ανοιχτά καθημερινά 7:30 – 00.00

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών