ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Στα νέα ψυγεία της Beko η τεχνολογία έχει σύμμαχο τη φύση

«Ήλιολουστο» ψυγείο; Κι όμως. Η νέα τεχνολογία Ηarvest Fresh, που μιμείται τον φυσικό κύκλο του φωτός, διατηρεί τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα, γεμάτα βιταμίνες.

27.04.2022
Στα νέα ψυγεία της Beko η τεχνολογία έχει σύμμαχο τη φύση

Οι τρυφερές αγκινάρες της άνοιξης, οι κατακόκκινες ντομάτες του τέλους του καλοκαιριού, τα μυρωδάτα μήλα του φθινοπώρου, τα ζουμερά πορτοκάλια του χειμώνα… Ο κήπος, το μανάβικο κι η λαϊκή ξεχειλίζουν εποχιακά καλούδια, καθένα με τη χάρη του και τις ιδιαιτερότητές του, πλούσια σε γεύση, άρωμα και θρεπτικά συστατικά. Φροντίζει η φύση για αυτό. Από τη στιγμή που θα συλλεχτούν, βέβαια, όσο κι αν προσπαθήσουμε να τα διατηρήσουμε, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Μήπως όμως μπορεί να καθυστερήσει; Η εταιρία ηλεκτρικών συσκευών Beko, επιστρέφει, τρόπον τινά, στον αγρό, με μια καινούργια σειρά ψυγείων που ακολουθεί τους ρυθμούς του και, μιμούμενη μια φυσική διαδικασία, δίνει στα φρούτα και στα λαχανικά έξτρα διάρκεια ζωής.

Παρότι θα πίστευε κανείς το αντίθετο, ο κύκλος ζωής των οπωροκηπευτικών δεν σταματά τη στιγμή της συγκομιδής. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2013 στο επιστημονικό περιοδικό Current Biology, η φυτοχημική σύνθεση των φρούτων και των λαχανικών εξακολουθεί να μεταβάλλεται με τις αλλαγές του φωτός, ακόμη κι όταν εκείνα δεν βρίσκονται πλέον στο χωράφι ή στο μποστάνι. Σ’ αυτή τoυς την ιδιότητα πατάει η τεχνολογία HarvestFresh™ της Βeko, που μεταφέρει το «έξω» εντός ψυγείου. Το καινούργιο αυτό μοντέλο διατήρησης ποντάρει στο φως: προσομοιώντας την πορεία του ήλιου και τον τρόπο που επιδρά σε όσα φύονται στη γη, υπόσχεται φρούτα και λαχανικά πιο φρέσκα και πιο θρεπτικά από ποτέ.

Έχει κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας εμπνευσμένης από τη φύση ‒που, ομολογουμένως, έχει πολλούς τρόπους να διδάσκει‒, διαδραματίζεται, όμως, στην κουζίνα του σπιτιού μας. Το εξελιγμένο συρτάρι συντήρησης των συγκεκριμένων ψυγείων, τα οποία είναι διαθέσιμα σε διάφορους τύπους και μεγέθη, λούζεται με φως, που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Μπλε το πρωί, μιμείται την αυγή. Στη συνέχεια, τις ώρες της πιο δυνατής ηλιοφάνειας, το φως γίνεται πράσινο και με το που δύει ο ήλιος κόκκινο, ενώ κλείνει για δώδεκα ώρες την νύχτα. Μέσα από αυτήν την διαδικασία, που προσεγγίζει με τη βοήθεια της τεχνολογίας το 24ωρό τους στο φυσικό τους περιβάλλον, τα φρούτα και τα λαχανικά εξακολουθούν να παράγουν μια σειρά χημικών στοιχείων με υψηλή διατροφική αξία, διατηρώντας τις πολύτιμες για τον οργανισμό βιταμίνες Α και C. Είναι μια πρόταση υψηλής τεχνογνωσίας, εναρμονισμένη με τη σύγχρονη ανάγκη για μια πιο προσεγμένη διατροφή. Ο καλύτερος τρόπος για να «θωρακίσει» κανείς την υγεία του, άλλωστε είναι να τρώει υγιεινά.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών