Μετά από δύο πολύ ζεστές εβδομάδες στην Αθήνα, αποφασίσαμε να αναζητήσουμε τα καλύτερα γλυκά που βρίσκονται στο ιδανικό για την εποχή σημείο, στην κατάψυξη. Πάντα θα επιστρέφουμε στο παγωτό, αλλά με λίγο ψάξιμο βρήκαμε καταστήματα, ζαχαροπλαστεία και τζελατερίες που εφευρίσκουν συνεχώς νέους δροσερούς τρόπους για να μας γλυκάνουν.
Αλλού ακολουθούν υψηλές τεχνικές ζαχαροπλαστικής για να το πετύχουν, κάποιοι πειραματίζονται με ασυνήθιστα υλικά και σε μερικές διευθύνσεις φέρνουν ανακουφιστικά παγωμένα trends από άλλες χώρες, εκπλήσσοντάς μας ευχάριστα.
Από εκλεπτυσμένα ice cream sandwiches και τούρτες παγωτό που μοιάζουν να βγήκαν κατευθείαν από τα ’70s μέχρι αλκοολούχες γρανίτες με πόρτο και φρέσκα φρούτα, γλυκά σάντουιτς με έμπνευση από τη Σικελία, αλλά και απολαυστικές vegan επιλογές, αυτά είναι τα πιο εντυπωσιακά γλυκά που μας αρέσει να απολαμβάνουμε στις βόλτες, στις ταράτσες ή στο σπίτι με αναμμένο το air condition.