Εκείνο το ταψί που δεν ξαπόσταινε ποτέ
Ο Άγγελος Ρέντουλας γράφει για ένα ένα ταψί τυρόπιτα που είναι... μια ζωή. Με τις χαρές της, με τις τσαλάκες της και τα κομμάτια που λείπουν.
Ο Άγγελος Ρέντουλας γράφει για ένα ένα ταψί τυρόπιτα που είναι... μια ζωή. Με τις χαρές της, με τις τσαλάκες της και τα κομμάτια που λείπουν.
Με τη γλυκιά ρακή του, με τον μεζέ του, ο κρητικός καφενές είναι ένα πρόσπιτο, ένα σπίτι πριν από το σπίτι, οικεία παράδοση, φιλοξενία καρδιακή, με τη γεύση του τόπου.
«Είναι παράξενο ότι αυτό το αλίευμα του Βορρά έχει στη συνείδησή μας πολιτογραφηθεί ως κατ’ εξοχήν ελληνικό έδεσμα», έγραφε ο αείμνηστος Μιχάλης Κατσίγερας για το παστό ψάρι που είναι δεμένο με τις παραδόσεις πολλών χωρών της Μεσογείου.
Βάζοντας στην κουζίνα και στα πιάτα μας τα εξαιρετικά προϊόντα που φτιάχνονται στον Έβρο μπορούμε να συμβάλουμε στο οικονομικό restart της περιοχής.
Για να είναι και τα εστιατόρια βιώσιμα κι οι πελάτες ευχαριστημένοι, η εστίαση πρέπει να βάλει στον πυρήνα της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Η σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου γράφει για τις πολίτικες συνταγές που βρίσκει στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και την ιστορία τους.
Όχι τόσο επαναστατική μέθοδος όσο του Χριστόφορου. Εξίσου εφετζίδικο αποτέλεσμα και οικονομικό. Με το ίδιο αυγό μπορούν να δοκιμάσουν την τύχη τους πολλοί.
Ο Άγγελος Ρέντουλας γράφει για τα «άνοστα και εξαιρετικά βαρετά» προϊόντα της εν κενώ μαγειρικής.
Έχουμε δει πολλά παλιά στέκια να κλείνουν ή να δίνουν τη θέση τους σε κάτι άλλο. Καμιά φορά δεν το πολυσκεφτόμαστε, αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είναι σημεία αναφοράς και για την πόλη και για εμάς.
Με 3-4 υλικά και χωρίς πολλά πολλά γίνεται μακαρονάδα περιωπής. Η μακαρονάδα είναι το πιο επείγον πράγμα στον κόσμο. Μια αγκαλιά που θα διώξει ακαριαία σκοτούρες και καημούς.
Ο Βασίλης Μασσέλος βάζει το ζεστό κρασί, τις μικρές μπίρες και μερικά όχι και τόσο καλοδεχούμενα κεράσματα στο κυτίον παραπόνων.
Ο Βασίλης Μασσέλος γράφει για σταβλίσιες και Wagyu, ceviche και λακέρδες, σουφλέ σοκολάτας και γρανίτες στα εστιατορικά μενού και μάς καλεί να βρούμε το λάθος.