ΕΞΟΔΟΣ

Baba au rum

Ρούμι, ρούμι, ρούμι σε ένα από τα πρώτα αμιγώς κοκτεηλάδικα της μικρής μας πόλης

05.08.2013| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Baba au rum

Ρούμι, ρούμι, ρούμι σε ένα από τα πρώτα αμιγώς κοκτεηλάδικα της μικρής μας πόλης.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Είναι τρία-τέσσερα χρόνια τώρα που η οδός-φάντασμα Κλειτίου, εντός του εμπορικού τριγώνου, μπήκε στο χάρτη με αφορμή το μικροσκοπικό κοκτέιλ μπαρ Baba au rum. Στην αρχή την ψάχναμε με το gps του iphone, τώρα πια τη βρίσκουμε στα τυφλά. Ο χώρος είναι μικρός, αλλά κι εδώ, όπως στα περισσότερα μπαρ του κέντρου, η δράση επεκτείνεται στο πεζοδρόμιο – ευτυχώς χωρίς ορατά σημάδια, εκτός από μερικά σκαμπό κατά μήκος της εξωτερικής βιτρίνας. Οπου και αν σταθείς, όσο κόσμο και αν έχει, η σερβιτόρα θα σε βρει. Περιέργως στο εσωτερικό έχει λιγότερο σπρώξιμο. Μωσαϊκό, έπιπλα εποχής 50s και 60s, σερβάντες με κρύσταλλα και σιφόν, αμπαζούρ, ένα παλιό χρηματοκιβώτιο και ένας βελούδινος καναπές συνθέτουν το Mad Men-ian σκηνικό.

Τι πίνουμε: Πίσω από τη μπάρα ο Θανάσης Προυναρούς και η ομάδα του φτιάχνουν δυναμικά, ευφάνταστα κοκτέιλ στη λογική των ντάκιρι ή των πιο εξωτικών και ανέμελων tiki, όλα τους με βάση το ρούμι και άφθονη δόση από σπιτικά σιρόπια, bitters και φαντασία. Ναι, έχουν μια εμμονή με το ρούμι – το λέει και το όνομά τους άλλωστε, και για του λόγου το αληθές έχουν «χτίσει» μπουκάλι-μπουκάλι την πιο πλούσια κάβα από ρούμι στην Ελλάδα. Εκτός των tikis και των ντάκιρι που «παίζουν» με τους δεκάδες πιθανούς συνδυασμούς με το χαμελαιόντειον απόσταγμα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι in-house εκδοχές σε κάποια κλασικά – βλέπε Bloody Mary, όπερ και γίνεται με τέσσερα είδη βότκας, καθεμία αρωματισμένη με άλλο μυρωδικό-, καθώς και τα 4 κοκτέιλ που πρέπει να δοκιμάσεις έστω και μία φορά στη ζωή σου, όπως είναι η Μαργαρίτα του Τόμι. Στα λιγότερο γνωστά assets του χώρου, η κουζίνα του από την οποία παρελαύνουν καθημερινώς, πλην Κυριακής και Δευτέρας, από tapas και πίτες μέχρι μπουρίτος.

Τι πληρώνουμε: Ποτό 7 – 25 ευρώ. Κοκτέιλ, 7-12. Από 7 μ.μ – 9 μ.μ. έχει Happy Hour και τα ποτά κοστίζουν από 1 ως 2 ευρώ πιο φθηνά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών