ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

The Dalliance House: Το πιο χυμώδες μυλοκόπι της πόλης!

Πιάτα με σύνθετες τεχνικές και γκουρμέ στησίματα, που διακρίνονται στο σύνολό τους από οικεία νοστιμιά.

02.05.2017| Updated: 16.02.2024
The Dalliance House: Το πιο χυμώδες μυλοκόπι της πόλης!

Πιάτα με σύνθετες τεχνικές και γκουρμέ στησίματα, που διακρίνονται στο σύνολό τους από οικεία νοστιμιά.

Η θέση: Στα όρια της ρομαντικής, παλιάς συνοικίας της Πλάκας στο κέντρο της Κηφισιάς, δίπλα σε μπουτίκ και εμπορικά καταστήματα.

Η ατμόσφαιρα: Σε μια μεγαλοαστική κατοικία του 19 ου αιώνα διακοσμημένη με περίσσιο γούστο η ομάδα του Dalliance House σκηνοθετεί ένα σούπερ πετυχημένο σενάριο. Πανέμορφος χώρος, στυλιστικό mix’ n match, έπιπλα και διακοσμητικά vintage από ταξίδια, προσωπικές συλλογές και αντικείμενα γνωστών σχεδιαστών. Τα βράδια η ατμόσφαιρα θυμίζει μπαρ, αφού ανεβαίνουν τα ντεσιμπέλ και χαμηλώνει ο φωτισμός.

Το φαγητό: Tο μενού επιμελείται ο νεαρός σεφ Πέτρος Δήμας με προϋπηρεσία στη Χύτρα, στο Βαρούλκο και στο Cinco. Τα πιάτα έχουν σύνθετες τεχνικές και γκουρμέ στησίματα, και διακρίνονται στο σύνολό τους από οικεία νοστιμιά. Εκτιμήσαμε το γεγονός πως το ψωμί ετοιμάζεται στην κουζίνα τους. Από τα κυρίως πιάτα ξεχωρίσαμε τις πεντανόστιμες παπαρδέλες με φιλετάκια μόσχου, κρέμα παρμεζάνας και μανιτάρια και το απίθανα ψημένο ζουμερό μυλοκόπι με ωραία χυλωμένο κριθαρότο αγριομάραθου, ντομάτα και βασιλικό. Πολύ μας άρεσε η σαλάτα με κόκκινη και λευκή κινόα, καπνιστό σολομό και αβοκάντο, ωραίο κι αρωματικό το δροσερό ταρτάρ σολομού. Δοκιμάσαμε επίσης το ριζότο με καλαμάρι, κολοκύθι, φινόκιο κι αυγοτάραχο, άψογα χυλωμένο και με βαθιά θαλασσινή νοστιμιά, και συμπεράναμε ότι το άνοστο και κακά εκτελεσμένο καλαμάρι, ήταν μάλλον μια άτυχη στιγμή. Το εστιατορικό επιδόρπιο παρφέ καραμέλας με μπισκότο και σάλτσα καραμέλας δεν μας ενθουσίασε, παρόλο που ως ιδέα και ως παρουσίαση έχει ενδιαφέρον.

Η κουζίνα σερβίρει επίσης brunch και μεσημεριανό με ένα μενού σε ανάλογο μοτίβο με του δείπνου, αλλά με αρκετές «εύκολες» επιλογές, από σαλάτες και ζυμαρικά, μέχρι μπέργκερ και πίτσες.

Ο λογαριασμός: 20-30€/άτομο, χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Μικρή λίστα με κρασιά, ελληνικά ως επί το πλείστον, με ικανοποιητικές επιλογές που δεν δρέπει δάφνες πρωτοτυπίας. Το μενού με τα κοκτέιλ υπογράφει ο mixologist Χάρης Δάρας κι εκτελεί ο head bartender Νίκος Θωμάς. Αρκετά από τα κοκτέιλ έχουν τα φόντα να συνοδεύσουν το φαγητό. Δοκιμάσαμε και μας άρεσαν το Seaside Leisure με τζιν, βότανα και μπαχαρικά, και το Mediterraneo με ρούμι, μαστίχα και μια σταγόνα ελαιόλαδο.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτό καθημερινά 10.00-3.00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών