ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Modbar Street Coffee Bike

Ένα τροχήλατο μπαρ στη Θεσσαλονίκη, με κοκτέιλ, καφέδες και καλοφτιαγμένα σνακ.

09.03.2017| Updated: 15.02.2024
Modbar Street Coffee Bike

Ένα τροχήλατο μπαρ στη Θεσσαλονίκη, με κοκτέιλ, καφέδες και καλοφτιαγμένα σνακ.

Η θέση: Το Modbar είναι το πρώτο καφέ-μπαρ δρόμου της πόλης, ένα τροχήλατο μπαρ (θυμάστε το παλιό ποδήλατο του παγωτατζή;) με το μπροστινό κομμάτι του οχήματος να χρησιμεύει ως αποθηκευτικός χώρος και τρεις ρόδες να στηρίζουν όλο το… χειροποίητο project. Θα το βρείτε σταθμευμένο στη Νέα Παραλία, επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάτω από τα δέντρα του πάρκου που βρίσκεται απέναντι από το Γερμανικό Προξενείο. Το πάρκινγκ δεν θα σας δυσκολέψει αν δεν έρθετε στην περιοχή σε ώρες αιχμής – μπορείτε να βρείτε να παρκάρετε ακόμη και επί της παραλιακής ή στους κάθετους δρόμους. Αν πάλι έχετε όρεξη για ποδηλατάδα, φτάνετε με το δικό σας ή ένα ενοικιαζόμενο από το δήμο ποδήλατο και χαίρεστε και τη διαδρομή.

Η ατμόσφαιρα: Όλος ο Θερμαϊκός, στο ποτήρι σας. Χωρίς κουβέρ, χωρίς είσοδο και χωρίς… face control. Αυλή του Modbar είναι το πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, πίνακές του το γαλάζιο της θάλασσας, οι βουνοκορφές του Ολύμπου και τα καραβάκια που… βολτάρουν. Δύο κοπέλες, η Σοφία Τόσκα και η Βίκυ Κάστα, το άνοιξαν πριν από ένα χρόνο και είναι κάθε μέρα εκεί. Το βράδυ, οπότε ανάβουν και τα φώτα του, η ατμόσφαιρα είναι πολύ γλυκιά.

Τι τρώμε-τι πίνουμε: Κριτσίνια και μπάρες δημητριακών, κάποια κρύα σάντουιτς προσεγμένα με ψωμί λευκό, ολικής και κουλούρι, μικρά γλυκά όπως cookies και άλλα σνακς, επιλογές και για vegans. Το Modbar, όμως, σε αντίθεση με άλλες «καντίνες» που κυκλοφορούν σε όλη τη Νέα Παραλία, δεν είναι το φαγητό του, αλλά η… κάβα του. Θα βρείτε από καφέδες κάθε είδους της εταιρείας Segafredο, σοκολάτα και κακάο, μέχρι cocktails δροσερά και νόστιμα, φτιαγμένα από τις δύο κοπέλες. Επίσης, Φρέσκους χυμούς πορτοκάλι και κρύο τσάι με γεύσεις, ρούμια και mojito τώρα το καλοκαίρι και την πασίγνωστη και ζηλευτή πλέον σπιτική φυσική λεμονάδα τους με στέβια, που φτιάχνεται επί τόπου.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 3-4 ευρώ το άτομο, για καφέ και σνακ, λίγο τσουχτερός ο φυσικός χυμός πορτοκάλι στα 4 ευρώ, το ποτό λίγο παραπάνω.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά, καιρού επιτρέποντος, από τις 18:00 – 01:00. Αναλαμβάνει και κάλυψη εκδηλώσεων.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών