ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Για να γίνει κάποιος master στην τέχνη του θέλει και τα κατάλληλα εργαλεία

Ο Chef Ambassador της Miele, Πάνος Ιωαννίδης, το απέδειξε στο νέο Miele Experience Center στην Αθήνα.

28.11.2022
Για να γίνει κάποιος master στην τέχνη του θέλει και τα κατάλληλα εργαλεία

Εδώ, ξεκίνησε το πρώτο masterclass του Πάνου Ιωαννίδη με τη συντροφιά των μαγειρικών του φίλων. Στο πρώτο session, δοκιμάσαμε ριζότο με σπαρράγια και lime. Φυσικά οι προηγμένες τεχνολογικά συσκευές μαγειρικής Miele βοήθησαν τον Chef να πετύχει την ιδανική εκτέλεση της συνταγής.

Ξεκινήσαμε καραμελώνοντας τέλεια τα λαχανικά για την παρασκευή του ριζότο στον φούρνο Η 7860 BPX και παρακολουθήσαμε την εξέλιξη του ψησίματος μέσω της κάμερας που υπάρχει εντός του θαλάμου του φούρνου από το κινητό μας μέσω του Miele app. Όλη η διαδικασία μαγειρέματος έγινε στην εστία KMDA 7476, η οποία διαθέτει ενσωματωμένο απορροφητήρα υψηλής απορροφητικής ισχύος. Σοτάραμε το ριζότο στην εντατική βαθμίδα της εστίας, η οποία έχει ισχύ ικανή να βράσει ένα λίτρο νερό σε μόλις 3 λεπτά. Τελειώσαμε το ριζότο με τη λειτουργία διατήρησης θερμοκρασίας, η οποία βοηθάει να επιτευχθεί το τέλειο δέσιμο του φαγητού χωρίς να το κάψει.

Για το σερβίρισμα ετοιμάστηκαν σπαράγγια στον φούρνο ατμού DGC 7860X σε αυτόματο πρόγραμμα ειδικό για σπαράγγια στο οποίο χρησιμοποιείται η τεχνολογία Dual Steam που προσφέρει ομοιόμορφη κατανομή του ατμού επιτυγχάνοντας τέλειο και υγιεινό αποτέλεσμα. Το ριζότο ταιριάζει τέλεια με το κατάλληλο κρασί γι’ αυτό κι εμείς το συνοδέψαμε κατά τη γευστική δοκιμή με λευκό κρασί που βρισκόταν στην τέλεια θερμοκρασία αφού είχε συντηρηθεί στον συντηρητή κρασιών CVT 2672 που διαθέτει 3 ζώνες συντήρησης και sommelier set για το σερβίρισμα.

Το masterclass είναι σίγουρο πως είχε άρωμα δεξιοτεχνίας και άρτιας ποιότητας. Οι συσκευές Miele αποτέλεσαν καταλυτικό παράγοντα στο μαγειρικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για τεχνολογικά προηγμένες συσκευές με βραβευμένο design και διάρκεια στον χρόνο (πάνω από 20 χρόνια). Οι συσκευές πάντα εξυπηρετούν το όραμά μας για την βιωσιμότητα και προσφέρουν πάντα υψηλή ενεργειακή απόδοση.

Ta προηγμένα μοντέλα της Miele με τη μοναδική τεχνολογία τα βρίσκουμε στο νέο Miele Experience Center που άνοιξε στο Μαρούσι, Λ. Κηφισίας 69, Δαχτυλίδι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών