ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η ελληνική γαστρονομία ταξιδεύει με την AEGEAN

H AEGEAN ενώνει τις δυνάμεις της με 3 διακεκριμένους Έλληνες σεφ κι έναν Master of Wine και ταξιδεύει την ελληνική γαστρονομία μέσα από τα «Gastronomics», μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία ελληνικών πιάτων και κρασιών.

07.06.2018| Updated: 25.06.2021
Η ελληνική γαστρονομία ταξιδεύει με την AEGEAN

H AEGEAN ενώνει τις δυνάμεις της με 3 διακεκριμένους Έλληνες σεφ κι έναν Master of Wine και ταξιδεύει την ελληνική γαστρονομία μέσα από τα “Gastronomics”, μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία ελληνικών πιάτων και κρασιών.

Θέλοντας να αναδείξει τον ξεχωριστό χαρακτήρα της ελληνικής γαστρονομίας, η AEGEAN φέρνει για πρώτη φορά κοντά τρεις κορυφαίους Έλληνες σεφ, τον Λευτέρη Λαζάρου, τον Χριστόφορο Πέσκια και τον Στέλιο Παρλιάρο, οι οποίοι σχεδίασαν ένα ευφάνταστο μενού βασισμένο στην ελληνική κουζίνα, αποκλειστικά για τη Business Class της AEGEAN. Παράλληλα, ο πρώτος Έλληνας Master of Wine και οινικός σύμβουλος της AEGEAN Κωνσταντίνος Λαζαράκης επιμελείται τη λίστα κρασιών που θα συνοδεύουν κάθε πιάτο από το νέο μενού.

Η πρωτοβουλία αυτή ονομάζεται «Gastronomics» και εμπνέεται από τον γευστικό πλούτο της χώρας μας, τα αρώματα, τη φύση αλλά και τις αναμνήσεις που συνθέτουν την αυθεντική ελληνική γαστρονομία. Γεύσεις από όλη την Ελλάδα θα ταξιδέψουν σε κάθε προορισμό εξωτερικού όπου πετάει η AEGEAN, για να αποκαλύψουν ένα κομμάτι του γαστρονομικού πολιτισμού της χώρας μας.

Με την ενέργεια αυτή η AEGEAN θέλει εκτός από το πρώτο χαμόγελο να προσφέρει μέσω του γεύματος και το πρώτο γευστικό καλωσόρισμα της χώρας μας, αλλά και το γαστρονομικό αντίο που θα πάρει μαζί του ο επισκέπτης πριν επιστρέψει στην πατρίδα του.

Η συνεργασία της AEGEAN με τους τρεις σεφ θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018. Σκοπός είναι η περαιτέρω διεύρυνση του προγράμματος με στόχο να δημιουργηθεί ένα κίνημα ελληνικότητας που θα κάνει γνωστή την ελληνική γαστρονομία σε όλο τον κόσμο με τη συνεισφορά γνωστών Ελλήνων σεφ. Παράλληλα, επενδύοντας ουσιαστικά σε ένα μενού υψηλού επιπέδου, η AEGEAN ενισχύει και προσδίδει μεγαλύτερη αξία στην ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει στον επιβάτη.

Η φιλοσοφία των «Gastronomics» εντάσσεται στο πλαίσιο προγράμματος για την περαιτέρω αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στις πτήσεις της AEGEAN και της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της να προβάλει την ελληνική γαστρονομική παράδοση και να ενισχύει τις τοπικές κοινωνίες προωθώντας τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς μέσα από το δίκτυό της όσο και μέσα από προγράμματα και πρωτοβουλίες που υλοποιεί.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών