ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μέρες Νεμέας στο οινοποιείο Λαφαζάνη

Το Οινοποιείο Λαφαζάνη σας προσκαλεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου σε ένα διήμερο, παράλληλων εορταστικών εκδηλώσεων, στα πλαίσια του θεσμού Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2017.

23.08.2017| Updated: 25.06.2021
Μέρες Νεμέας στο οινοποιείο Λαφαζάνη

Το Οινοποιείο Λαφαζάνη σας προσκαλεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου σε ένα διήμερο, παράλληλων εορταστικών εκδηλώσεων, στα πλαίσια του θεσμού Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2017.

Οι πόρτες του οινοποιείου θα ανοίξουν από τις 10: 00πμ έως τις 19:00μμ για γευστικές δοκιμές στην αίθουσα γευσιγνωσίας και ξεναγήσεις στους χώρους παραγωγής και στον αμπελώνα.

Το Σάββατο θα είναι αφιερωμένο στο Θέατρο Σκιών, ενώ όλο το διήμερο, θα υπάρχει έκθεση στο υπόγειο Κελάρι του Οινοποιείου, με αντικείμενα από την προσωπική συλλογή, του γνωστού Δάσκαλου του Θεάτρου Σκιών, Σωτήρη Χαρίδημου.

Το Σάββατο το μεσημέρι θα γίνει γευστική αναδρομή σε παλαιότερες εσοδείες ΝΕΜΕΑΣ Π.Ο.Π. από το Βασίλη Λαφαζάνη. Θα ανοιχθούν φιάλες παλαιότερων ετών και θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε για την εξέλιξη του Αγιωργίτικου στον χρόνο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ανακαινισμένο κελάρι. Παρακαλούμε να φροντίσετε εγκαίρως για την κράτηση θέσης.

Το βράδυ θα προβληθεί παράσταση Θεάτρου Σκιών με πρωτότυπο σενάριο με τίτλο «O Καραγκιόζης Αμπελουργός». Το έργο παίζεται για πρώτη φορά και είναι εμπνευσμένο από την Νεμέα, την Ιστορία του Ελληνικού κρασιού και τους ανθρώπους του. Ο δημιουργός Σωτήρης Χαρίδημος πριν την παράσταση θα δώσει μαθήματα στους μικρούς μας φίλους της τέχνης του φιγουροποιού!

Η αυλή του οινοποιείου Λαφαζάνη θα μετατραπεί σε μια γειτονιά όπως η «Παλιά Νεμέα». Τη βραδιά θα κλείσουν οι μουσικοί του Θιάσου με ρεμπέτικη διάθεση που θα συνοδεύεται με παραδοσιακά κεράσματα, κρασί και αποστάγματα!

Η Κυριακή όπως κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στο «Παραδοσιακό Πάτημα». Θα μεταφερθούμε στο Αμπέλι, να τρυγήσουμε μαζί σας και μετά θα πατήσουμε τα σταφύλια στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην αυλή του οινοποιείου. Από τον μούστο θα φτιάξουμε και μουσταλευριά και θα σας αποκαλύψουμε την δική μας παραδοσιακή συνταγή. Θα ακολουθήσει γεύμα BBQ και μουσική!

Όλο το διήμερο η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017:

14:00 – «Γευστική αναδρομή σε παλαιότερες εσοδείες» με το Βασίλη Λαφαζάνη (η συμμετοχή γίνεται με τηλεφωνική κράτηση στο 6980879499)
18:30 – «Εργαστήριο κατασκευής φιγούρων Θεάτρου Σκιών» για τους μικρούς μας φίλους
20:30 – «Ο Καραγκιόζης Αμπελουργός»: Παράσταση Θεάτρου Σκιών με το σπουδαίο Καραγκιοζοπαίχτη, Σωτήρη Χαρίδημο.
22:00 – «Ρεμπέτικη βραδιά» από τους μουσικούς του θιάσου.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017:
11:00 – Θα ξεκινήσει ο τρύγος στον αμπελώνα στην περιοχή του οινοποιείου Λαφαζάνη και θα ακολουθήσει το παραδοσιακό πάτημα των σταφυλιών, στο οποίο μπορείτε όλοι να συμμετέχετε! Αργότερα θα φτιάξουμε μαζί μουσταλευριά με τη δική μας παραδοσιακή συνταγή την οποία και θα σας αποκαλύψουμε! Γεύμα BBQ και μουσική!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών