ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μονοποικιλιακά Gaia Wines

Τρία μοναδικά μονοποικιλιακά της Γαίας που αναδεικνύουν τρεις χαρισματικές Ελληνικές ποικιλίες.

08.11.2022
Μονοποικιλιακά Gaia Wines

Η Gaia Wines δεν σταματά να πρωτοπορεί ακόμα κι όταν μένει πιστά προσηλωμένη στα ξεχωριστά χαρίσματα των κορυφαίων Ελληνικών ποικιλιών που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αλλά και της παραγωγής της: το Ασύρτικο, από τον σπάνιο αυτόριζο σαντορινιό αμπελώνα του Πύργου, το Μοσχοφίλερο και το Αγιωργίτικο, γνήσια «τέκνα» του κλίματος και της γεωμορφολογίας της ημιορεινής Νεμέας. Αποτέλεσμα αυτής της εστίασης, τρία μονοποικιλιακά κρασιά που σέβονται την κληρονομιά τους, αναδεικνύοντας άριστα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Το Ασύρτικο της Γαίας Wild Ferment, χάρη στις διαδικασίες της άγριας ζύμωσης και στη συνέχεια της μεταφοράς του σε βαρέλια και ανοξείδωτες δεξαμενές, αναδεικνύεται στον καλύτερο εκφραστή της αρωματικότερης εκδοχής της Π.Ο.Π. ποικιλίας της Σαντορίνης, με συμπεριφορά ερυθρού και δυναμική παλαίωσης. Το Αγιωργίτικο της Γαίας, πλούσιο και δομημένο ισορροπεί άριστα ανάμεσα στο φρούτο της ποικιλίας και το ξύλο των δρύινων βαρελιών στα οποία ζυμώνεται, αποτελεί διαχρονικά πρότυπο δείγμα «Νεμέας». Παράλληλα, το μεσαίας επίγευσης με νεύρο, ένταση και πολυπλοκότητα, Μοσχοφίλερο της Γαίας Wild Ferment, ανήκοντας και αυτό στις σπάνιες περιπτώσεις άγριας ζύμωσης, ειδικά για την εν λόγω ποικιλία, έρχεται να μας προσφέρει μια από τις πιο συναρπαστικές και απολαυστικές εκδοχές της.

Τρεις μοναδικές προτάσεις, που συγκεντρώνουν και προάγουν, η κάθε μια με το δικό της τρόπο, τα χαρίσματα των σταφυλιών και των αμπελώνων τους. Αναζητήστε τα σε επιλεγμένες κάβες και σημεία πώλησης και απολαύστε τα μονοποικιλιακά που ξέρουν να τιμούν την ιδιαίτερη καταγωγή τους.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών