ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Παρακολουθήσαμε το σεμινάριο καφέ του AQUA Carpatica στο Athens Coffee Festival

Στο πλαίσιο του 6ου Athens Coffee Festival, το AQUA Carpatica διοργάνωσε ενημερωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με τον Βαλάντη Λαμπριανίδη, Executive Barista Trainer, Coffee Consultant και WCE Certified Judge, με θέμα «Quality water makes tasteful coffee».

28.09.2022
Παρακολουθήσαμε το σεμινάριο καφέ του AQUA Carpatica στο Athens Coffee Festival

Πολλές φορές μπορεί να αγοράζουμε τον ίδιο καφέ από διαφορετικά coffee spots και να αισθανόμαστε άλλοτε ότι πέτυχε άλλοτε ότι δεν πέτυχε ο καφές. Τι ευθύνεται, όμως, για τη διαφορετική εμπειρία που βιώνουμε παρά το γεγονός ότι ζητάμε τον ίδιο καφέ; Το χέρι του barista και η ποιότητα του καφέ παίζουν σίγουρα ρόλο, όμως, τον πιο σημαντικό ρόλο στην απόλαυση παίζει το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε για την παρασκευή του. Ναι, το νερό επηρεάζει τη γεύση του καφέ μας και πάνω σε αυτό βασίστηκε το ενδιαφέρον σεμινάριο καφέ που παρακολουθήσαμε στο πλαίσιο του Athens Coffee Festival την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη.

Το σεμινάριο καφέ, στο οποίο ήταν εισηγητής ο Executive Barista Trainer Valenio ή Βαλάντης Λαμπριανίδης, παρακολούθησαν δημοσιογράφοι, baristas αλλά και επισκέπτες του Athens Coffee Festival.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έμαθαν για τα συστατικά του νερού και με ποιο τρόπο αυτά επηρεάζουν τη γεύση του καφέ μας. Γνωρίζετε, για παράδειγμα, ότι το νερό που επιλέγουμε για να φτιάξουμε έναν καφέ, πέρα από καθαρό και φρέσκο, θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας ώστε να μην περιέχει χλώριο, χλωραμίνη και υποχλωριώδη, ενώ παράλληλα να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο;

Το AQUA Carpatica, όπως υποστήριξε, έπειτα από σχετική έρευνα, ο Executive Barista Trainer Valenio, κατά κόσμον Βαλάντης Λαμπριανίδης, αποτελεί την ιδανική επιλογή, καθώς έχει την τέλεια περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία και τη σωστή αλκαλικότητα για να αναδείξει το καλύτερο από έναν εκλεκτό καφέ.

Το περίπτερο του AQUA Carpatica μεταμορφώθηκε για κάποιες ώρες σε Coffee Brew bar όπου ο Βαλάντης Λαμπριανίδης προ(σ)κάλεσε τους παρατηρητές σε τυφλή γευστική δοκιμή, προκειμένου να διαπιστώσουν κι οι ίδιοι τη διαφορά που έχει στο γευστικό αποτέλεσμα του καφέ όταν χρησιμοποιούμε ένα ποιοτικό νερό όπως το AQUA Carpatica.

«Δουλεύοντας ασταμάτητα, παρασκευάζοντας αμέτρητα φλιτζάνια καφέ, πραγματοποιώντας συνεχώς έρευνες, μπορώ πια με σιγουριά να δηλώσω ότι το νερό παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα του καφέ μας. Μια μέρα βρέθηκε στα χέρια μου το νερό AQUA Carpatica, το δοκίμασα και κατέληξα στο ότι, έχει την τέλεια περιεκτικότητα για να αναδείξει έναν εκλεκτό καφέ» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Valenio.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Festival στο περίπτερο του AQUA Carpatica, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να μάθουν τα πάντα γύρω από το προϊον, το μοναδικό νερό στον κόσμο με μηδέν νιτρικά στο Φυσικώς Ανθρακούχο ή σχεδόν μηδέν στο Φυσικό Μεταλλικό Νερό. Το νερό AQUA Carpatica προέρχεται από τα βάθη της γης της Ευρώπης, από το τελευταίο άγριο δάσος των Καρπαθίων, μια πολύ παρθένα και μοναδική περιοχή. Συγκεντρώνεται υπεύθυνα από τις υπόγειες προστατευμένες πηγές για να διατηρήσει φυσικά την ιδανική του περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία, το ισορροπημένο pH και την απαράμιλλη καθαρή γεύση του και είναι το ιδανικό νερό για να εκχυλίσουμε έναν ποιοτικό καφέ!

Το νερό AQUA Carpatica από τα Καρπάθια Όρη, ήταν ένας από τους χορηγούς του 6ου Athens Coffee Festival, όπου επισκέφθηκαν λάτρεις του καφέ και επαγγελματίες του κλάδου.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών