ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Point a. Σημείο εκκίνησης. Σημείο αναφοράς.

Ξένη δημοσίευση

13.08.2018

Point a. Όπου ‘a’ το πρώτο γράμμα στη λέξη ‘Ακρόπολη’. Αλλά και το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου. ‘a’ ως σημείο εκκίνησης, αλλά και ως σημείο αναφοράς.

Με αυτές τις σκέψεις, το Point a [ Bar & Restaurant ] σας υποδέχεται, για έκτο συνεχόμενο καλοκαίρι, στο roof garden του ξενοδοχείου Ηρώδειο. Με απόσταση μόλις 289 μέτρων από τη φωτισμένη Ακρόπολη, 85 μέτρων από το Μουσείο – και μόλις μια ανάσα από το Μνημείο του Φιλοπάππου και το λόφο του Λυκαβηττού – η θέα που προσφέρει το Point a είναι πραγματικά μοναδική.

Στο ξύλινο deck με τα έπιπλα της Alias, την ανεπιτήδευτη λιτή αισθητική και τις μυρωδιές από τα γιασεμιά που πλαισιώνουν τον χώρο, θ’ απολαύσετε τη δημιουργική κουζίνα των Executive Chefs Μάριου Πιρπιρίδη και Μανώλη Μαυριγιαννάκη και τα ευφάνταστα signature cocktails του βραβευμένου Bartender Αλέξανδρου Πρεβίστα.

Οι γεύσεις, τ’ αρώματα και τα υλικά, θα είναι ο οδηγός σας, για ‘γευστικά ταξίδια’ εντός κι εκτός των ορίων της Ελλάδας. Τα υλικά και οι τεχνικές, τόσο στο μενού του εστιατορίου, όσο και στου bar, θα σας ταξιδέψουν σε γωνιές της Ελλάδας, όπως η Νάξος, η Μύκονος, η Θράκη, τα Χανιά, η Ελασσόνα, η Αλόννησος και η Κέρκυρα, αλλά και σε χώρες όπως το Μεξικό, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιαπωνία. Στο μενού του bar, ειδικά, θα ανακαλύψετε μία εντελώς νέα προσέγγιση, η οποία επαναπροσδιορίζει τον όρο ‘finger food’.

Κακαβιά με αυγά αχινού, ξινοτύρι Μυκόνου και καπνιστή συναγρίδα. Κερκυραϊκό Σοφρίτο από μοσχαρίσιο φιλέτο. Χοιρινό σε κρούστα από φυστίκι Αιγίνης, με σάλτσα BBQ. Σαλάτα με αβοκάντο, αγγούρι, τοματίνια, ξινοτύρι & λούζα Μυκόνου. Jalapeños tempura, με κολοκυνθοανθούς και ξινοτύρι Μυκόνου. Ναξιότικο Πατούδο με αρνάκι, σέσκουλα, γλυκοπατάτα και ψητά σκόρδα. Μπακαλιάρος Μπουρδέτο, σε κρούστα μαύρης ελιάς και φύλλα nori. Ψωμάκια ατμού, με καβουρμά Θράκης και τηγανητό αυγό. Λουκουμάδες με μανούρι Ελασσόνας. Μελόπιτα Σίφνου με άρωμα λευκής τρούφας και κουμ κουάτ. Σοκολάτα με φραγκόσυκο, γαρύφαλλο και αλόη. Churros με μους ρυζόγαλο, λευκή σοκολάτα και φρούτα του δάσους. Αυτά, είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που μπορείτε να δοκιμάσετε και να συνδυάσετε με μία από τις 42 εξαιρετικές ετικέτες Ελληνικών αμπελώνων, που επέλεξε ο Sommelier Δημοσθένης Βασιλειάδης, σε συνεργασία με τους Chefs του Point a.

Όπου κι αν επιλέξετε να ταξιδέψετε γευστικά, το ταξίδι σας, θα ολοκληρωθεί επιστρέφοντας στο αρχικό σημείο αναφοράς σας: το Point a.

Το Point a είναι ο ιδανικός προορισμός για ένα cocktail μετά το γραφείο, για ένα ρομαντικό δείπνο για δύο, ή για ένα επαγγελματικό ραντεβού.

Point a. Σημείο εκκίνησης. Σημείο αναφοράς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το: http://www.acropolispoint.com/

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών