ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντική διάκριση για την χώρα μας

Μεγάλη επιτυχία ήταν η επιλογή της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης.

27.01.2017| Updated: 25.06.2021
Σημαντική διάκριση για την χώρα μας

Μεγάλη επιτυχία ήταν η επιλογή της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού που εξαρτάται από την Ε.Ε. 

«Εμείς οι νησιώτες είμαστε περήφανοι που χαρίζουμε στη χώρα μας τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης», είπε ανοίγοντας την εκδήλωση ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Η τελετή απονομής έγινε στις 25 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και στην εκδήλωση παρευρέθη η Υπουργός Τουρισμού κ. Ελενα Κουντουρά. Η κ. Sylvia Draghi εκπρόσωπος της Ε.Ε. απένειμε το βραβείο. Παρόντες εκπρόσωποι της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Δανίας, της Λετονίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Ιρλανδίας καθώς και η κ. Daniela Cimpean, πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου της πόλης Sibiu της Ρουμανίας που μοιράστηκε μαζί μας το βραβείο. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο, που ασχολείται με την εστίαση και τον τουρισμό. 

Τώρα μένει να αξιοποιήσουμε την διάκριση αυτή για να αλλάξουν τα δεδομένα στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία μας. Να δουλέψουμε ώστε να πείσουμε τους εστιάτορες να χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα και την βραβευμένη πλέον τοπική μαγειρική. Ορισμένοι να πάψουν να θεωρούν τους τουρίστες «κορόϊδα» που τρώνε χωριάτικη με φέτα Δανίας και λάδι της συμφοράς. Να πάψουμε να λέμε «δεν πάμε εκεί, είναι τουριστικό το μαγαζί» ως ένδειξη κακής ποιότητας και προχειρότητας. Το κράτος να δώσει κίνητρα στους κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας αλλά και στους παραγωγούς, να συνεργαστούν για να φθάσει η φήμη της ελληνικής κουζίνας στις πατρίδες των επισκεπτών μας. Το βραβείο είναι ένα εργαλείο, σε μάς η ευθύνη να το χρησιμοποιήσουμε σωστά για να βελτιώσουμε την προσφορά μας στους ανωτέρω τομείς και να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τις προηγμένες τουριστικά χώρες. Μπορούμε, αν δουλέψουμε συλλογικά, ιδιώτες, κράτος, και επιχειρηματίες.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών