ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Mount Athos Area Kouzina 2017

Από τη φλογερή Ιβηρική χερσόνησο, στις γεύσεις της Ηπείρου.

23.09.2016| Updated: 25.06.2021
Mount Athos Area Kouzina 2017

Από τη φλογερή Ιβηρική χερσόνησο, στις γεύσεις της Ηπείρου.

Το Mount Athos Area Kouzina αποτελεί για την περιοχή του Άθω το κορυφαίο κάθε χρόνο γαστρονομικό γεγονός, μυώντας όσους παραβρεθούν στα προϊόντα και τις γεύσεις των χωριών και των κατοίκων τους. Φέτος το Φεστιβάλ βραβεύτηκε από τα Tourism Awards 2016 στην κατηγορία «Gastronomy». Το πρόγραμμα του επόμενου έτους έχει ήδη κοινοποιηθεί, θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Μαϊου μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2017 και είναι αφιερωμένο στη μεσογειακή ισπανική κουζίνα και στις «γεμάτες» γεύσεις της Ηπείρου.

Συνολικά 32 συνεχείς γαστρονομικές δραστηριότητες – με σχεδιασμό κι εκτέλεση των μενού από έξι γνωστούς Θεσσαλονικείς Chef που θα μαγειρέψουν σε συνεργασία με την επικεφαλής της διοργάνωσης Chef Ντίνα Νικολάου, αλλά και με Ισπανούς επαγγελματίες του κλάδου – θεματικές γαστρονομικές γιορτές από 12 τοπικούς συλλόγους και συμμετοχή 19 τοπικών επιχειρήσεων και 26 ακόμη, που θα πλαισιώσουν τις παράλληλες δράσεις. Όπως και φέτος, έτσι και το 2017 η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, θα παρουσιάσει τις ξακουστές ηπειρώτικες χειροποίητες πίτες, ενώ οι τοπικοί σύλλογοι τις δικές τους τραχανόπιτες και γαλατόπιτες.

Οι εβδομαδιαίες θεματικές ενότητες θα είναι, όπως κάθε χρόνο, αφιερωμένες σε πέντε κατά σειρά κουζίνες: αρχαιοελληνική, θαλασσινή, μοναστηριακή, κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων και μεσογειακή. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο θεματικό τουριστικό πρόγραμμα «Οι δρόμοι του Αριστοτελικού Μελιού», που θα ακολουθήσουν εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων του εξωτερικού. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις δημοσιογράφων από το εξωτερικό. Στόχος η ανάδειξη της δυναμικής γαστρονομικής υποδομής της «ξενοδοχειακής Θεσσαλονίκης», η προβολή των τοπικών προϊόντων και των παραδοσιακών συνταγών.

Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού: www.mountathosarea.org. Σε λιγότερο από ένα μήνα στην ίδια ενότητα οι γαστρονομικοί ταξιδευτές θα μπορούν να βρουν έτοιμα τουριστικά γαστρονομικά πακέτα, ώστε να συνδυάσουν καλοκαιρινές διακοπές και γαστρονομικές απολαύσεις σε όλη την περιοχή της προαθωνικής χερσονήσου.

Μέχρι τότε θα παρακολουθούμε τις προωθητικές δράσεις της διοργάνωσης, που ξεκίνησαν ήδη με μία εκδρομή στο Στανό της Χαλκιδικής και συνεχίζονται με παρουσιάσεις γαστρονομικών δημιουργικών στην Αγία Παρασκευή, σε συνεργασία με τη Chef Ντίνα Νικολάου, που υπογράφει και τα μενού του «promo tour» της διοργάνωσης.

Για πληροφορίες: Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού, τηλ. 6945-395115, [email protected]www.mountathosarea.org.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών