ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν φοίτηση στο WSPC για 25 γυναίκες – μητέρες

H δράση του WSPC σε συνεργασία με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation στηρίζει τις μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας, παρέχοντας σε 25 γυναίκες δωρεάν κατάρτιση στο κρασί, τα αποστάγματα και τον καφέ.

23.01.2023
Δωρεάν φοίτηση στο WSPC για 25 γυναίκες – μητέρες

Πρόκειται για τη δράση «Γυναίκα 2023 – Τώρα μπορώ και εγώ», που δίνει την ευκαιρία σε γυναίκες-μητέρες, που δεν διαθέτουν, συνήθως, το πλεόνασμα, να έχουν μια ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης στον χώρο της Εστίασης, της Φιλοξενίας και του Τουρισμού. 

Τα τρία εκπαιδευτικά προγράμματα (WSET Level 1 Award in Wines, WSET Level 1 Award in Spirits, BSA Barista Level 1 Plus), με δίδακτρα που ξεπερνούν τα €1.000 ευρώ ανά συμμετέχουσα, επιδοτούνται εξολοκλήρου από το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation, στοχεύοντας στην πολυεπίπεδη εκπαιδευτική και επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών – μητέρων μονογονεϊκών οικογενειών.

Η εν λόγω εκπαίδευση διαρκεί συνολικά 41 ώρες (διδασκαλίας & εξετάσεων) και η επιτυχής ολοκλήρωσή της διασφαλίζει στην κάθε σπουδάστρια την απόκτηση τριών Πιστοποιήσεων με διεθνή αναγνώριση και κύρος

Στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής, ο Προέδρος του WSPC και MW Κωνσταντίνος Λαζαράκης έκανε παρουσίαση του συγκεκριμένου προγράμματος και δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation ανοίγει την πόρτα της δια βίου εκπαίδευσης σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταρτιστούν και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις θέσεις εργασίας, με τα κατάλληλα εχέγγυα που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Το «Γυναίκα 2023 – Τώρα μπορώ και εγώ» είναι το πρώτο μεγάλο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση και είμαστε σίγουροι πως το 2023 μπορεί να γίνει 2024, 2025, κ.ο.κ., έχοντας ως γνώμονα την αλληλεγγύη και φυσικά το όραμα του σπουδαίου Gérard Basset. Για εμάς, αυτή η ενέργεια του ιδρύματος Gérard Basset είναι ένας σπόρος. Θα πρέπει και άλλες εταιρίες του εξωτερικού και πρωτίστως εταιρίες της Ελληνικής αγοράς & κοινωνίας, να μιμηθούν αυτή τη δράση, και να διαθέσουν πόρους για την καλλιέργεια και άλλων τέτοιων σπόρων, που θα στοχεύει στην αναβάθμιση της στελέχωσης – σε γνώσεις και δεξιότητες, για τους Έλληνες, τις Ελληνίδες και εντέλει τις Ελληνικές επιχειρήσεις».

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Ian Harris, MBE, DipWSET και θεματοφύλακας του Gerard Basset Foundation, ο οποίος ανέφερε: «Το Ίδρυμα Gérard BassetFoundation εξετάζει προσεκτικά όλες τις αιτήσεις επιδότησης, θέλοντας να διασφαλίσει τη συνέχεια του οράματος του Gérard Basset. Η επιλογή του WSPC ανάμεσα σε δεκάδες εκπαιδευτικούς οργανισμούς δεν έγινε τυχαία. Η συμπερίληψη και οι ευκαιρίες για όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, τη θρησκεία και το κοινωνικοοικονομικό τους statusαποτελούν το πρωταρχικό στόχο των ενεργειών και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούμε. Είμαστε σίγουροι πως μέσω της συνεργασίας μας με το WSPC, ο χώρος της εστίασης, της φιλοξενίας και του τουρισμού θα επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς απόφοιτοι με διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις θα στελεχώσουν θέσεις εργασίας, βελτιώνοντας κατακόρυφα το προϊόν και τις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Η περιγραφή του προγράμματος είναι διαθέσιμη στο ακόλουθο link: https://www.wspc.gr/wspc-community/gynaika-2023-tora-mporo-ki-ego/ Οι υποψήφιες σπουδάστριες μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με την υποβολή αίτησης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμπληρώνοντας την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος εδώ.

Τέλος, το WSPC αναλαμβάνει να δημιουργήσει ειδική ενότητα στο Career Center που διαθέτει, δίνοντας την ευκαιρία σε όλες τις εταιρίες των κλάδων να αναζητούν τις αποφοίτους του προγράμματος για την προσφορά εργασίας. Ομοίως, οι ίδιες οι απόφοιτες θα έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας των κλάδων.

Από αριστερά: Ian Harris, MBE, DipWSET και θεματοφύλακας του Gerard Basset Foundation, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, Πρόεδρος του WSPC

Ένα ίδρυμα στη μνήμη του Γάλλου Gérard Basset

Το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, δημιουργήθηκε στη μνήμη του Γάλλου Gérard Basset (1957-2019), ΟBE MW MS MBA OIV MSc – της ύψιστης μορφής στην ιστορία της Οινοχοΐας. Θεωρείται ο καλύτερος σομελιέ στον κόσμο και ο μοναδικός άνθρωπος που είχε τον τίτλο Master of Wine ταυτόχρονα με τους Master Sommelier, Bordeaux KEDGE Wine MBA και OIV MSc.

Το ίδρυμα ιδρύθηκε από τη σύζυγο του Nina Basset και τον γιο του Romané Basset, προς τιμήν της αξιοσύνης και του μεγάλου κληροδοτήματος που άφησε πίσω του ο Gérard Basset. Με όραμα που πηγάζει από την ίδια την προσωπικότητα του Gérard Basset – παγκοσμίως γνωστού όχι μόνο για τον επαγγελματισμό του – αλλά και για τη γενναιοδωρία του, την ταπεινότητα και την καλοσύνη του, χρηματοδοτεί ευκαιρίες εκπαίδευσης, μάθησης και καριέρας για νέους επαγγελματίες του οίνου, των οινοπνευματωδών ποτών και της φιλοξενίας. Έμφαση δίνεται στην παγκόσμια ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη εκπαιδευμένων και καταρτισμένων στη βιομηχανία του κρασιού, των οινοπνευματωδών ποτών, του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Περισσότερες πληροφορίες: WSPC, Γλαύκου 11, Παλαιό Φάληρο, Τ/210-98.82.540, Τ/210-98.82.544 https://www.wspc.gr

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών