ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟι ΠΟΠ μοτσαρέλες της ελληνικής αγοράςΟι ΠΟΠ μοτσαρέλες της ελληνικής αγοράς Στον κατάλογο των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) καταχωρήθηκε το «Τσαλαφούτι», όπως αναφέρει απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που καταχωρήθηκε στη Διαύγεια. Το παραδοσιακό, αλειφόμενο λευκό τυρί, με τη βελούδινη υφή και την κρεμώδη αίσθηση έχει υψηλό ποσοστό υγρασίας (περίπου 75%). Η γεύση του θυμίζει έναν συνδυασμό από γιαούρτι, κρέμα και βούτυρο μαζί.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται μεταξύ άλλων σε απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «Αποδέχεται το με αριθ. πρωτ. 1298/158166/8-6-2022 τελικό αίτημα της άτυπης ομάδας παραγωγών ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ, για καταχώριση στο Μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) και Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ) της Ε. Ένωσης, της ονομασίας «ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ», για προϊόν τυριού, ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), στο πλαίσιο του Κανονισμού (ΕΕ) 1151/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 21ης Νοεμβρίου 2012, για τα συστήματα ποιότητας των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων».

Πηγή: kathimerini.gr  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣτυριά για το σχολείο προτάσειςΚωστάκη! Φάε, παιδί μου, το κασκαβάλι σου! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣύγλινο Μάνης: αυτό θα έπρεπε να είναι το εθνικό μας αλλαντικόΣύγλινο Μάνης: αυτό θα έπρεπε να είναι το εθνικό μας αλλαντικό

Δείτε εδώ συνταγές με τσαλαφούτι:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών