ΜΑΓΑΖΙΑ

Εκδρομή στη Λάρισα

Ευρωπαϊκή η Λάρισα με ενημερωμένα winebars, παραδοσιακά εστιατόρια αλλά και καλαίσθητα καφέ.

22.02.2018| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Εκδρομή στη Λάρισα

Γιατί να πάτε: Για τον ευρωπαϊκό της χαρακτήρα, το πάρκο Αλκαζάρ, το Αισθητικό Άλσος, το αρχαίο θέατρο, το χαλαρό κλίμα στα καφέ.  

Που θα φάτε: Το Κλίμαξ (Ηφαίστου & Ελ. Βενιζέλου, Τ/2410-251.108) είναι ένα wine bar, με θέα στο Αρχαίο Θέατρο, που θα ζήλευαν πολλά ευρωπαϊκά στέκια με προσανατολισμό στο κρασί. Διαθέτει ένα πληρέστατο κελάρι με περισσότερες από 550 ετικέτες από τον Παλιό και Νέο Κόσμο, ενώ στο μπαρ σερβίρονται περί τις 20 ετικέτες σε ποτήρι. Ωστόσο, υπάρχει δυνατότητα να ανοίξετε όποια φιάλη επιθυμείτε. Στο ισόγειο wine bar, η σπαλομπριζόλα προτείνεται πάντα.

Μη χάσετε: Ψητοπωλείο Αδάμος (Πανός 9, Τ/2410-530.566). Από τις καλύτερες ταβέρνες στην πόλη, ένα αυθεντικό ψητοπωλείο από την τρίτη γενιά της οικογένειας Κωνσταντίνου. Ο χώρος λάμπει, μοιάζει με παλιό αστικό καφενείο. Πάνω από τα κάρβουνα γυρίζουν οι σούβλες με αρνάκι, κοκορέτσι, εξαιρετικά ζουμερό κοτόπουλο και κεμπάπ από πρόβειο ή χοιρινό κρέας. Νικόδημος (Καραϊσκάκη 2 και Φαρμακίδου, Τ/2410-535.042). Ένα κρασοπουλειό- παντοπωλείο σε κτίριο του 1904 που έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο, λειτουργεί πλέον ως ταβέρνα-κολεκτίβα από τον σύλλογο «Οι φίλοι της ζωντανής παράδοσης». Εξαιρετικά φροντισμένο, στολισμένο με παραφερνάλια άλλης εποχής. Μεζέδες όπως η αρμένικη πίτα με ανεβατό και η μελιτζάνα σκορδοστούμπι προτείνονται ανεπιφύλακτα. 

Για καφέ: Το Las Ramblas (Απόλλωνος 8, Τ/2411-110.390) είναι σε υπέροχο σημείο για χάζι στην περαντζάδα και διαθέτει και νόστιμα γλυκά. Για την εξαιρετική αισθητική του ξεχωρίζει το Wisedog (Σκυλόσοφου 3, Τ/2410-258.775), το οποίο προσφέρεται για καφέ, αλλά και για εκθέσεις καλλιτεχνών, εργαστήρια και μουσική. 

Τι θα πάρετε για το σπίτι: Από τον Αγορόγιαννη (Φιλελλήνων και Πανός, Τ/2410-530.470) μη φύγετε χωρίς ανθότυρο, φέτα και φρέσκο πρόβειο βούτυρο. Από το ζαχαροπλαστείο Special (Παπαναστασίου 90, Άγιος Νικόλαος, Τ/2410-625.486) προμηθευτείτε εκμέκ κανταΐφι με κρέμα και ξεροψημένα μαλλάκια κανταϊφιού στη βάση. 

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών