ΠΡΟΪOΝΤΑ

Εκλεκτά ψωμιά και αλίπαστα στο τραπέζι

Έτσι εύκολα στήνονται μερακλίδικοι μεζέδες για το ούζο και το τσίπουρο

20.04.2018| Updated: 25.06.2021
Εκλεκτά ψωμιά και αλίπαστα στο τραπέζι

Ψωμιά / Παξιμάδια / Κριτσίνια

Κριτσίνια όπως πρέπει
Ζυμώνονται από την εταιρεία ZEO στη Θεσσαλονίκη με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρίς τρανς λιπαρά και συντηρητικά. Είναι τραγανά και αφράτα, σε διάφορες γεύσεις. Δοκιμάστε τα ζυμωτά, που φτιάχνονται με βιολογικό προζύμι, τα ζυμωμένα με αλεύρι ζέας, τα πολύσπορα, αλλά και τα πολύ νόστιμα με πραγματικό κεφαλοτύρι. Συνοδεύουν εξαιρετικά το κρασί και το ποτό μας, τα τυριά, τα αλλαντικά ή σερβίρονται με ντιπ και σάλτσες. Μπορείτε να τα βάλετε και στο τραπέζι, ως εναλλακτικά του ψωμιού.
Τ/2310-632.551
Στα καταστήματα: Θανόπουλος, Πεντελικόν, Εν τη Στοά, Root 56Ελληνικά καλούδια 

Λαβασιανό ποντιακό
Ένα γευστικό, γλυκόφαγο ψωμί που μοσχοβολάει, κι ας το βρίσκουμε κλεισμένο σε σακουλάκια. Παρασκευάζεται στο εργαστήριο Micraasia σύμφωνα με παραδοσιακή ποντιακή τεχνική, σε φούρνο κυκλικό με πυρότουβλο. Είναι πιο λεπτό από ψωμί, σχεδόν στο πάχος του πεϊνιρλί, φουρνίζεται σε καυτό φούρνο και είναι ιδανικό για να ετοιμάσουμε ορεκτικά για τον μπουφέ. Το βρίσκουμε σε εκδοχή με λάδι ή χωρίς.
Τ/6909-247.999, Λ. Κων/πόλεως 70, Γκάζι (από τους ίδιους μόνο κατόπιν παραγγελίας)
Στα καταστήματα: Παντοπωλείον Μεσογειακής Διατροφής, Αγροτική Γωνιά, Αφοί Βασιλόπουλοι

Κρητικοφουρνιά λαντουριστή
Με λίγο λάδι, αλάτι και ρίγανη, δηλαδή λαντουριστά, προτείνουν το σερβίρισμα της κρητικοφουρνιάς, όπως ονομάζει τα χοντρά προζυμένια παξιμάδια της με τη φίρμα Miterra η εταιρεία Minoan Gaia. Εξαιρετικά γευστικά, μεστά, εξίσου νόστιμα και τα άλλα δύο παξιμάδια τους, το κρίθινο παξιμαδάκι και η κριθαροκουλουρίτσα. Τα σερβίρουμε στο τραπέζι μαζί με τα ψωμιά ή τα τρίβουμε σε σαλάτες, σούπες κ.α., για να προσθέσουμε νοστιμιά και έξτρα τραγανή υφή.
e-shop: gourmetlife.grakros.gr

Λαδοπαξίμαδο-κορυφή
Δεν έχω ξαναδεί τέτοιες μπαμπάτσικες συσκευασίες, κοντά μισό μέτρο ψηλές. Φουρναραίοι ονομαστοί, από ορεινά μέρη, η οικογένεια Σουσαμλή, που έχει σπουδαία φήμη στην Αγιάσο και στα πέριξ της Λέσβου, όπου ζυμώνει από το 1956 με τις ίδιες συνταγές λαδοπαξίμαδα κορυφαία, με λάδι δικό τους και γλυκάνισο, και παξιμάδια κριθαρένια ολικής, με σπουδαία γεύση και φανταστική, τριφτή υφή – ούτε βρέξιμο δεν θέλουν. Αντί ψωμιού σε μπρουσκέτες, χοντροσπασμένα σε χωριάτικες σούπες ή ψιλοτριμμένα πάνω από σπαγκετάδες θαλασσινών.
Τ/22520-22.296
Στα καταστήματα: Περί Λέσβου, Φακόρυζο, Γαλατάδικο, Tamarillo


Αλίπαστα

Παστουρμάς με τόνο
Με την επιμέλεια της γνωστής σαλουμερίας Μιράν παράγεται αυτός ο αλλιώτικος παστουρμάς από ερυθρό τόνο Αιγαίου. Πρωτοφανής ντελικατέτσα, με πικάντικο χαρακτήρα, όπου η ένταση από το τσιμένι αφήνει τον τόνο να φανεί κυρίως στην επίγευση.
Στα καταστήματα Μιράν

Μύδια καπνιστοξιδάτα
Παράγονται στη Λήμνο από την οικογενειακή επιχείρηση Οκτάπους Λήμνος, που διαθέτει δικό της στόλο που αρμενίζει στο Αιγαίο. Μεταξύ άλλων αλιεύουν μύδια, τα οποία συσκευάζουν σε λάδι και ξίδι με τη φίρμα «Λήμνου Θάλασσα», αφού πρώτα τα κάνουν καπνιστά. Είναι μεζεκλίδικα, με έντονη οξύτητα, ό,τι πρέπει για ορεκτικό μαζί με φρέσκα τσίπουρα ή και για το γιορτινό τραπέζι με ένα premium ουζάκι.
Τ/22540-71.001
Στα καταστήματα: Μιράν, ΑΒ Βασιλόπουλος

Τσιπούρα σε βαζάκι
Σφιχτή σάρκα, αλμύρα και μεγάλη νοστιμιά έχουν τα φιλέτα τσιπούρας που συσκευάζει η εταιρεία ΣΑΩ. Προέρχονται από τις ιδιόκτητες ιχθυοκαλλιέργειες στα ανοιχτά του Μεσολογγίου. Σερβίρετέ τα με ένα καλό τσίπουρο, αγγουράκι τουρσί και πατατατοσαλάτα. Πιο πικάντικο το καπνιστό φιλέτο τσιπούρας. Και τα δύο κυκλοφορούν με την επωνυμία Alos. Λίνα Καπετάνιου
Τ/2610-277.745
Στα καταστήματα: Ελληνικά Καλούδια, Nora’s Deli, Θανόπουλος

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών