ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣMαρμελάδα μανταρίνι με μπαχαρικάΜαρμελάδα μανταρίνι (βίντεο)
5' προετοιμασία
12' παρασκευή
Σύνολο: 17'

Υλικά

Βάρος: περίπου 400 γρ.

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε το ξύσμα από τα 5 μανταρίνια και τα ξεφλουδίζουμε, αλλά αφήνουμε το έκτο μανταρίνι με τη φλούδα του. Κρατάμε το ξύσμα στην άκρη.
  2. Κόβουμε τα μανταρίνια σε κομματάκια, μαζί και το μανταρίνι με τη φλούδα. Αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια.
  3. Πολτοποιούμε τα μανταρίνια στο μούλτι μετρώντας μέχρι το 20. Θα πρέπει να πάρουμε 1 φλιτζ. τσαγιού πολτό. Αν όχι, προσθέτουμε κι άλλα μανταρίνια.
  4. Λιώνουμε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο μέχρι να γίνει ξανθιά καραμέλα.
  5. Προσθέτουμε τον πολτό μανταρινιού, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, για 10-12 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο.
  6. Τρώμε τη μαρμελάδα ζεστή ή κρύα. Διατηρείται στο ψυγείο.

Μυστικά

Αν θέλουμε, καθώς βράζει η μαρμελάδα, την αρωματίζουμε με φύλλο αρμπαρόριζας ή φύλλα λεβάντας ή ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών