ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στέλιος Παρλιάρος: τα στέκια του εθνικού μας ζαχαροπλάστη

Ο Στέλιος Παρλιάρος τρώει σουβλάκι στα «Αγραφα», στα Εξάρχεια, και ψωνίζει τυριά και αλλαντικά από του Μιράν.

13.07.2016| Updated: 25.06.2021
Στέλιος Παρλιάρος: τα στέκια του εθνικού μας ζαχαροπλάστη

 

  • Η αγαπημένη μου ταβέρνα είναι οι Σεϋχέλλες (Κεραμεικού 49, Τ/211-18.34.789) στο Μεταξουργείο. Μοντέρνοι μεζέδες και ωραία τυριά που μπορείς να αγοράσεις και για το σπίτι.
  • Για έθνικ πηγαίνω στο Tamarind (Κεραμεικού 51, Τ/210-52.25.945) που σερβίρει εξωτικά κοκτέιλ και πικάντικα ταϊλανδέζικα πιάτα (φωτ. 2).
  • Το Funky Gourmet (Παραμυθίας 13, Τ/210-52.42.727) στον Κεραμεικό είναι το πιο αγαπημένο μου από τα high end εστιατόρια της Αθήνας, με δύο αστέρια Michelin.
  • Σουβλάκι παίρνω από τα Αγραφα στα Εξάρχεια (Βαλτετσίου 50-52, Τ/210-38.03.144). Ζουμερός γύρος και ωραίο καλαμάκι.
  • Για κρέας πηγαίνουμε στον Κρητικό στην Παλλήνη (Αιόλου 49, Τ/210-66.59.061) αλλά και στην κρεατοκαντίνα (!) Τεφαρίκι στο Κορωπί (Λ. Βάρης-Κορωπίου 193, Τ/210-66.28.694).
  • Από τις ψαροταβέρνες ξεχωρίζω τα Αργουρα στις Τζιτζιφιές (Αγησιλάου 49-51, Τ/217-71.73.200). Πρωτότυπα μαριναρισμένα ψάρια και καπνιστή ταραμοσαλάτα.
  • Για πολίτικους μεζέδες και ωραία ελληνική κουζίνα προτιμώ το εστιατόριο της αδερφής μου Νίκης και του ανιψιού μου Φώτη, το Χειμώνα-Καλοκαίρι (Λ. Ποσειδώνος 93, Ν. Μάκρη, Τ/22940-99.704).
  • Για μαναβική πηγαίνω στο Four Seasons στο Κολωνάκι (Καρνεάδου 2, Τ/210-72.49.084). Δίπλα έχει κρεοπωλείο.
  • Φρέσκα ψάρια έχει το ιχθυοπωλείο «Αγία Βαρβάρα» του Γιώργου Μανέκα (Σεπολίων 72, Τ/210-51.28.819).
  • Ο Μιράν (Ευριπίδου 45, Τ/210-32.17.187) είναι το μπακάλικο στο οποίο βρίσκω καλά τυριά και αλλαντικά από όλη τη χώρα.
  • Ψωμί και αρτοποιήματα παίρνω από το «Μαμά, ψωμί» στο Κουκάκι (Ζαχαρίτσα 42-44, Τ/210-92.27.686) – η Ραλλού και ο Γιώργος χρησιμοποιούν αλεύρια από το χωριό τους, το Λυγουριό.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών