ΠΡΟΪOΝΤΑ

Τα… σεσημασμένα μήλα της Ζαγόρας

Στη Ζαγορά οι φορτωμένες μηλιές σού κόβουν την ανάσα από την ομορφιά τους. Καιρός της συλλογής και, παρά τη βροχή, οι πλαγιές είναι γεμάτες με …

12.12.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΗ
Τα… σεσημασμένα μήλα της Ζαγόρας

Στη Ζαγορά οι φορτωμένες μηλιές σού κόβουν την ανάσα από την ομορφιά τους. Καιρός της συλλογής και, παρά τη βροχή, οι πλαγιές είναι γεμάτες με ανθρώπους που μαζεύουν. Πήγαμε μια ομάδα δημοσιογράφων καλεσμένοι από τη Lidl. Είδαμε το συσκευαστήριο της Ζαγορίν, του συνεταιρισμού δηλαδή, μιλήσαμε με τον πρόεδρο Διονύση Βαλασσά κι έπειτα επισκεφτήκαμε τα κτήματα.

Τα μήλα της Ζαγοράς είναι τα πρώτα με «ονομασία προέλευσης» και είναι… σεσημασμένα. Από τα καλύτερα που θα βρούμε στην αγορά, σκληρά και μυρωδάτα. Ο συνεταιρισμός παράγει 12-15.000 τόνους μήλα της ποικιλίας Στάρκιν, εκ των οποίων το 20-30% εξάγεται μέσω του συνεταιρισμού σε όλη την Ευρώπη. Η Lidl αγοράζει ένα 10% της παραγωγής και μέσω αυτής τα Ζαγορίν εξάγονται και στην Κύπρο.

Mε την πολιτική της η εταιρεία πετυχαίνει μ’ έναν σμπάρο δύο τρυγόνια: ποιοτικά φρούτα και συνεπώς ικανοποιημένους πελάτες και στήριξη των Ελλήνων παραγωγών (δύο από τα βραβευμένα από τον «Γαστρονόμο» ελληνικά φρούτα, τα Ζαγορίν και τα Κεράσια του συνεταιρισμού Ράχης Ολύμπου, θα τα βρούμε στα καταστήματά της). Μιλώντας με τον κ. Βαλασσά, μάθαμε ότι και ο συνεταιρισμός είναι ικανοποιημένος από τη συνεργασία. Ενα μεγάλο μπράβο και στους δύο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών