ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Salumaio Di Atene

Μπιστρό και ντελικατέσεν, όπου μπορείς να αγοράσεις εκλεκτά εδέσματα ή να κάτσεις για ελαφρύ φαγητό.

03.05.2011| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Salumaio Di Atene

Μπιστρό και ντελικατέσεν, όπου μπορείς να αγοράσεις εκλεκτά εδέσματα ή να κάτσεις για ελαφρύ φαγητό.

Η θέση: Ανάμεσα στα πιο γνωστά εμπορικά καταστήματα της Κηφισιάς, ιδανικό για τους σουλατσαδόρους που θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τα ψώνια.

Η ατμόσφαιρα: Γκουρμέ μπακάλικο-εστιατόριο με λίγα τραπέζια και μια μεγάλη βιτρίνα με τυριά και αλλαντικά εξ Ιταλίας. Με τον επιβλητικό πολυέλαιο και το τεράστιο βιτρό στην οροφή, νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε κομψό τουριστικό μαγαζί της γειτονικής «μπότας». Όλη η ατμόσφαιρα υπογραμμίζει τη νοητή σύνδεση με το αδερφάκι του καταστήματος, που βρίσκεται στον πιο εμπορικό δρόμο του Μιλάνου, την οδό Montanapoleone.

Το φαγητό: Απολαμβάνοντας κι εμείς ένα ποτήρι κρασί, ξεκινήσαμε με μια πράσινη σαλάτα με ζεστό κατσικίσιο τυρί και πολύσπορα κρουτόν, η οποία ήταν εξαιρετική και πολύ χορταστική… Στη συνέχεια, μοιραστήκαμε ένα μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, που ήταν ελαφρύ και πεντανόστιμο, και μια μερίδα φαρφάλες με σολομό και μπρικ, που αποτέλεσε τη μοναδική παραφωνία. Η κρέμα είχε πνίξει τα ζυμαρικά, που, ατυχώς, ήταν και παραβρασμένα.

Ο λογαριασμός: Το φαγητό είναι καλό, να ξέρετε όμως ότι θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω. Περί τα 35 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί, για γεύμα τριών πιάτων.

Η κάβα: Εξ Ιταλιάς και ο οινικός κατάλογος με αρκετές επιλογές, αλλά κάπως τσιμπημένες τιμές.

Επιπλέον πληροφορίες: Η κουζίνα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί μέχρι και τα μεσάνυχτα. Δευτέρα και Κυριακή είναι ανοιχτά από τις 11.00 μέχρι τις 19.00. Τα λεφτά που δώσαμε ήταν πολλά, όχι για την ποιότητα, αλλά για το είδος του φαγητού (σαλάτα και ζυμαρικά).

Παναγίτσας 3, Κηφισιά, τηλ.: 210-62.33.934.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Εστιατόρια

Ντελικατέσεν

Κηφισιά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών